onsdag 31 augusti 2011

We´re back

Andra dagen tillbaka i Bukarest.
Första dagen i skolan och jobbet.

Det har hänt en del sedan sist. Det har ju bland annat gått en hel helg och så några dagar till, men vem håller räkningen?
Helgen har varit helt uppbokad mer eller mindre. Den spenderades i huset i Sverige och det är numera väldigt rent. Trots att vi nog bara använde 2 (!) rengöringsmedel.
Har fått besök av barnens faster med sambo, farmor å farfar, F och M med bebis E.
Vi har fått gräsmattan klippt, huset städats, alla trädgårdssaker inplockade, barnpassning, mat men så framför allt sällskap!
Eller rättare sagt så är det väl jag å tjejen som fått sällskap. Killen har vi knappt inte sett röken av, i vanlig ordning. Han är bara ute å leker heeela tiden.

Leka, det är något han har gjort idag med. Träffade på J. på skolan idag och när grabbarna fick syn på varandra var det den största kram jag sett på länge. Så härligt att se och de konstaterade moget att de var minsann varandras bästa kompisar här nere i Bukarest.
De har lekt, lekt och så har vi badat i poolen där vi bland annat lekte sjöodjur. Mycket skoj. Blött var det iaf.

I övrigt hade vi en överraskning till barnen när vi till slut kom hem till nya staden och det var ju den lilla katten som nannyn hade räddat. Det "värsta" var ju att jag också fick en överraskning.....
Det var inte bara en katt här när vi kom hem. Nej det var två!
Förutom den lilla vita var här också katten som mannen "fick som betalning" för taxiresan han inte kunde betala.
Klart vi skulle ha två på en gång. Den andra lille är grå och jättesöt (bilder kommer när kameran är ok igen) men är inte populär hos damen.
De har dock inte fått några namn ännu, så namnförslag tages tacksamt emot!!!!
De börjar iaf bli vana vid barnen eftersom de inte kan släppa sina små händer från dom.
Vid påtalande till killen att katterna nog faktiskt har ben att gå på får vi till svar -"ja mamma, jag vet att de har fötter, men jag kan bara inte låta bli"
Katterna ska helst också följa med oss överallt, till skolan, till affären, till restaurangen och så sängen så klart. Vi kan väl ändå ta med oss bara en.......snälla......

Känner bara att det är tur att vi  inte ägnar oss åt sånt här...

2 kommentarer:

  1. Skönt att höra att ni är på plats och att L blev glad över att träffa kompisarna igen. Hur går det för lilla A nu när L är i skolan ? Kul för barnen med katterna. Hoppas bara att era katter tycker att det är kul med barn! Deras rasfrände här i Osby är ju inte helt bekväm med barn. Han har inte hämtat sig efter att A och L var här i två veckor. Han är fortfarande sur och lite argsint.Det är inte lätt att lära gamla katter.....Nej det var ju hundar det ordspråket handlar om. Men det kan nog gälla för gamla katter också. Hoppas det går bra på jobbet och att du kommer att trivas. kramar till er alla från Farmor/mamma/ svärmor

    SvaraRadera
  2. Det är väl lika bra att göra allt ordentligt med en gång, en katt per barn! men det blir väl i alla fall inte någon trea? Det kommer säkert att gå jättebra bara alla får vänja sig. Det kändes skönt att höra att allt gick bra för L att börja i skolan igen och att han hittade sin bästis med en gång. Jag undrar också, som farmor, hur gick det för lilla A? Nu har vi börjat nedräkningen innan vi kommer, och ni kan ju fundera på om det är något vi ska ta med oss. Kramar. Mamma.

    SvaraRadera