torsdag 18 augusti 2011

Reflektioner

Idag skulle jag ha gått till Gröna Lund var min tanke. Dels för att göra ngt skoj, dels för att vädret var så fint imorse,  och så för att göra ngt annat än att bara traska runt. Känns som att jag har sett en del av stan iaf, ja pytte egentligen....men det som man turist iaf förväntas se. Har dock några museum kvar att avverka, men lite får man väl ha till nästa vecka....!

Har istället ägnat mig åt lite reflektioner, lite shopping och så lite välbefinnande för själen.
Först hoppade jag in hos första, bästa, lediga frisörsalong. Ner i massagestolen och få skalpen lite masserad och så håret tvättat förstås.
Lite klipp, klipp, fön, borsta å fön igen så gick jag ut som en ny primadonna, väl värdig Stockholm.

Därefter hoppade jag in på första, bästa butikscenter som bara råkade vara NK.
Spatserade runt lite å drömde mig bort bland alla saker där.......=)

Knallade sedan tillbaka till hotellet, men först en tur genom Östermalm där jag reflekterade lite över dessa dagar i Stockholm.
Här kommer dom;

* Akta dig för cykelmarodörerna- gå INTE på cykelbanorna. Du får arga blickar och ringklockor i öronen, risk för att bli påkörd. Så håll dig på gångbanan avsedd för dig och dina apostlahästar

* Övergångsställen - gå INTE rakt ut i tron att bilar/bussar/cyklar stannar för dig, även om vi har väjningsplikt i detta land (höll idag på att återigen bli påkörd och fick orden "du kan väl inte tro att du ska gena" kastade efter mig när jag minsann pekade på övergångsstället för bilisten)!!

* Om du vill rätta dig i ledet = sätt på dig kostym/dräkt. Håll telefonen tätt tryckt på örat, alternativt kan du hålla telefonen rakt framför dig med snäckor i öronen, väska i andra handen. Gå sedan med bestämda, målmedvetna steg. Då verkar du viktig = du kan ta dig fram överallt. Du behöver inte väja för någon =  eftersom du är så viktig väjer de för dig.

* Annars sätter du på dig vad du vill och undviker dessa personer och viker absolut inte när de kommer gående. Det värsta som kan hända är att du får dig en arg blick, för de har ju inte tid att stanna eftersom de är så viktiga.

* Om du går in i en affär och utstrålar att du har en tendens till att spendera en del pengar får du absolut bäst service!

* Det är mängder med folk som är ute, äter på restaurang, är på After Work, mitt i veckan hela tiden! Kan inte sluta fundera på var allas familjer är eftersom de man ser är minst lika unga som jag är, inte en dag yngre. Och barn har jag knappt sett under veckan......?!

* Slutligen kan jag bara säga att jag är glad att vi har Stockholm, med alla olika möjligheter som staden erbjuder. Sightseeing, museum, arkitektur, shopping m.m. Jag är också mycket glad att vi inte bor här, utan ( för tillfället iaf ) i Bukarest och Skåne.

1 kommentar:

  1. Sådant är väl livet i en modern storstad. Alla verkar ha så bråttom jämt och har inte tid att stanna upp. Dock härligt att du kunde ta dig lite tid och få bli ompysslad hos frisören, huvudmassage är ju hur skönt som helst. Och snart är det dags att träffa barnen igen, måste kännas i modershjärtat. Kramar till er alla. Mamma.

    SvaraRadera