Shopping/Mode

Sommar i Sverige medför också att man handlar lite i de gamla bekanta affärerna där man också kan hitta bra barnkläder till bra priser (rea) och bra kvalité.
Här kommer lite bilder på det som nu har inhandlas. Måste också tillägga att jag faktiskt idag har gjort en sammanställning på allt som inhandlats sedan vi kom hit. Det är inte så mycket som det skulle kunna tros vara, även om så ser ut, lite är faktiskt presenter också. 
Nä det är andra saker som kostar....


 ________________________________________________________________________________
 Man skulle ju kunna tro att jag inte har öppnat börsen på ett tag, men så är icke fallet. Snarare så att jag ju som bekant också jobbar = mindre tid att lägga upp bilder på blogg + mindre tid att faktiskt gå i affärer. Alla bra på sitt sätt. Men lite bilder här på några av inköpen.....
 _______________________________________________________________________________
 Kommer snart lägga upp lite mer bilder på höstens handling. Märker dock att man har börjat jobba. Det finns inte alls så mkt tid till planlös shopping längre...

Men snart är det ju så att det kommer en födelsedag.....då kan man ju alltid hoppas på en sån här?!______________________________________________________________________________
 Varit ute på stan med min telefon. Kameran funkar fortfarande inte.....Men det går lika bra ändå.
Det här finns nu på min önskelista. Har dock ett försök till att inte shoppa på några veckor. Har hittills klarat mig 2 dagar. Rekord!
_________________________________________________________________________________
 Kan ni tro att det mest ofattbara har hänt. Mitt minneskort till kameran har blivit "låst" så jag kan varken radera, formatera eller ta nya kort med min kamera......Därmed kan jag ej heller ta kort på mina nya alster från affärerna.
Men här är en bild på vad jag lyckades få med mig från Tiger affären på Kastrup och vad maken hittade som på en fyndmarknad på samma nämnda flygplats. (Mamma; jag kan gå i skorna, de är bekväma....lovar!)


_________________________________________________________________________________
 Jahopp då har maken kommit hem och shoppat en hel del igen. Att man inte kan hålla i plånboken lite får man nästan säga till honom. Detta är inhandlat i helgen. (obs! för er som tycker att vi kanske handlar lite så måste jag bara säga att jag gillar kvalitén och utbudet mycket bättre här i sverige än i bukarest. I alla fall när det kommer till barnen)
 Å så lite presenter från farmor å farfar

__________________________________________________________________________________
Det är ju nästan så man kan tro att inget har inhandlats sedan sist. Det är ju nästan att lura er....för det är ju inte helt sant säkerligen. Detta är vad som inhandlades under Norrköpingsveckan iaf. Lite presenter till barnen från mormor å morfar blev det med, så det är inte bara jag som har handlat....faktiskt!

höstjeans till mig....har inga grå förrän nu

fina Popkläder i present


mer presenter från Pop


_________________________________________________________________________________
Ja, då var det ju så att man faktiskt fick med sig någon till affären...svärföräldrarna var inte helt svåra att övertala. De ville ju faktiskt se vår vardag....och jag spenderar min vardag i affärerna ibland.
Inköpen blev bra.....
En jättefin lila tenniströja till mannen.....en supersnygg Hilfigerkjol på 50% (!) och ett par bekväma joggingskor för helgresan. 

Dessutom har det också blivit lite H&M eftersom killen behövde lite fler kepsar och solhatt och tur som man hade blev det lite annat också. Skönt när det händer tycker jag!


__________________________________________________________________________________
Nu känns det som evigheter sedan jag öppnade plånboken. Så kan man ju faktiskt inte ha det. Vi har ju liksom ett ansvar här nere; se till att hålla kommersen levande?! Eller kan jag ha fått det så fel för mig?

Tidigare har jag nämnt att jag hade ett par skor i min önskepåse. Det blev inte några av dom. De från Hilfiger var på tok för små för mina kolosser till fötter.....så det blev dessa i stället....... Dessutom har jag också fått mannen till att ekipera sig med ett par nya fotdon.
 Som tidigare nämnts så åkte vi till ett nytt Mall igår. Var ju inte så bra, men vi hittade lite saker till barnen iaf. Det var på affären Debenhamns och till min stora glädje och förvåning hade designern Matthew Williamsson designat en barnklädeslinje. Jättefina!! Tyvärr bara för tjejer, men fint var det.....

 Väl till kvällen tog jag rundan förbi vinbutiken när man ändå var tvungen att handla lite till kvällsmaten. Där hittade jag en mängd intressanta viner och eftersom jag alltid har lite svårt att välja, så blev det några flaskor (svärföräldrarna kommer ju ändå snart) och dessutom hade de också en finfin present till maken. Så kärleksfull som jag kände mig igår så blev detta resultatet dels från vinbutiken med också presenter från mig och barnen..... ( ang. blommorna kan vi ju låtsats att de mest var till mannen och inte att jag tyckte vi behövde dom på bordet)
viner från Rumänien, Australien och Italien
Blommor, Portvin och plånbok till maken

Nu ska vi ju dock inte låtsas som att jag inte har inhandlat något mer till mig själv. Nä så "roligt" kan vi ju inte ha det, och jag tror inte heller att ni hade gått på den.
Som vi nu ser i alla modetidningar är det "Back to the 80´s" som gäller. Knalliga, härliga färger som gör att man verkligen syns. Eller så ska det vara blommigt och skirt. Kan säga att mina blickar ofta går till de sistnämnda, fastän jag vet att jag inte bär blommigt även om det finns i min garderob. Ögonen letar sig ju självklart också till dessa färgglada kreationer och jag tänkte att eftersom vi ändå är på kontinenten, så kan man ju leva ut lite av det glada som finns här....... Så detta blev mitt resultat


Lite somrig måste man ju få lov att vara....eller hur?
______________________________________________________________________________

Vad är egentligen mode? Är det något som vi slaviskt ska följa bara för att vara allmänheten till lags?
Själv ser jag det som en inspiration, en oändligt spirande hjälp till vad som kan göra livet lite gladare. 
Det som ska vara snyggt, bör självklart också vara bekvämt. Är man inte bekväm kan man aldrig se bra ut. Dessutom börjas det alltid inifrån med bra underkläder. Så sen några år tillbaka är det alltså adjöss till stringtrosan. För den var ju faktiskt aldrig bekväm!!
Tänk om man hade tänkt så här för en 15 år sedan. Vilken massa onödiga kläder/underkläder man hade sluppit köpa...allt för att "följa modet"


På skolan här fann jag för några dagar sedan något som jag tyckte var väldigt fascinerande och eftertänksamt. Detta är också mode och inspirationskälla, trots, och tack vare materialet.......


_______________________________________________________________
I lördags var det dags för bröllop. Tack till er som röstade i mitt val. Efter lite eftertänksamhet och råd från vår rumänska nanny blev det inte det val som fick flest röster. Här är det strikt förbjudet att ha något vitt överhuvudtaget, även om det bara är en cardigan. Så det avgjorde saken.
Så här såg jag till slut ut på bröllopet....


_______________________________________________________________

 Man skulle väl kunna tro att efter de sista veckornas shoppingspree, att man är lite mätt på det hela.... 
Otroligt eller ej, men det har faktiskt inte försvunnit. Mitt tränade öga, efter ett antal butiksbesök, ser, om inte alls, men det mesta. Sen skadar det ju heller inte att vi har ett bröllop att gå på nu på lördag. Hittar man något i garderoben eller bör man ut och leta igen? Just denna gång hoppas jag faktiskt att jag hittar något i garderoben med tanke på att jag tydligen hade med mig 7 klänningar från Sverige!Dessa skor är dock i min önskepåse....
__________________________________________________________________
Under dessa två veckor i SE har det blivit en del shopping. Lite bilder följer nedan på det som inhandlats. Jag själv är nöjd, min mor nämnde något om shoppaholic. Håller nog inte med om det helt. Är inte i "Lyxfällan"-klass ännu. Mannen har varit med på det och sett det (mesta). Sen kan jag också tillägga att barnkläder finns i Rumänien men inte med det utbudet som vi har här, samt kvaliten. Så därför har jag faktiskt "sparat" mig tills dessa veckor.
I vilket fall som helst.......
Skor till oss tre

Lite makeup från Smashbox som jag inte kan få tag på i Bukarest


Några klänningar/tunikor till mig.
Behövs utökas i garderoben när man ska börja på nytt jobb, eller hur?
till den stora killen...över och underdelartill lilltjejen

1 kommentar:

  1. Snygga saker. Jag gillade nog att shoppa när jag var ung, men inte nu. Inget passar!! Mamma.

    SvaraRadera