tisdag 17 maj 2011

Nya uteleksaker

Vi har ett litet problem med vår lägenhet här nere...

Den ligger alldeles för nära poolen. En pool som inte har något staket runt omkring. Rent ut sagt livsfarligt. Fortfarande finns där inget vatten, men det är ju bara en tidsfråga. Prata med killen funkar ju, men den andra lilla är det nog värre med.
För att avleda deras uppmärksamhet från den lilla vattenpölen har jag bestämt att vi måste ha lite leksaker på vår lilla plätt.
Idag kom den stora av alla saker. Ett litet torn med rutschkana, "klättervägg", tunnel osv. Den kom levererad och så har vår "handyman" satt ihop den.
Så här blev det verket.
 Hoppas att de kan ha lite skoj med den iaf. Snart kommer det en sandlåda med. Fotboll och badmintonrack är införskaffade också. Något mer bra förslag så vi inte har några barn i poolen när vi inte vill?

Något annat som hänt idag är att killen haft sin bästa polare från klassen här.
De leker kanonbra och han var så ledsen när de var tvungna att åka hem....så pass att vi nu ska hem till dom imorgon!
När vi sedan nattat barnen idag, jag var i duschen och P. satt i soffan och tog igen sig. Kommer det några trippande steg ut igen. Killen ville höra en saga, men mitt i meningen sägs följande;
-"Vad är det du har där?" (P. har alltså hällt upp pepsi i ett glas)
-"Ja jag var jättetörstig och behövde verkligen ngt kallt att dricka"
-"Det får man ju inte dricka på vardagar. Fanns det ingen mjölk, det är kallt. Det hade kanske varit bättre?"

Fyndiga små barn.....!

2 kommentarer:

  1. Jag får kalla kårar när jag hör om poolen! Förslag 1: prata med ägaren till husen om staket.Förslag 2:lämna aldrig barnen ute ensamma.Förslag 3 : Prata med ägaren on staket OCH länmna aldrig barnen ute ensamma.Även om man är 5 år och egentligen vet.....är det lätt att glömma och lyda . Man får sina infall lika snabbt som en gris blinkar, som Emils mamma eller pappa sa och då kan det som inte får hända , hända ändå.Man är inte så stor när allt kommer omkring!Kramar farmor

    SvaraRadera
  2. God morgon på er. Det låter inte bra med en pool så nära och små barn. Det är klart att det måste inhägnas på något sätt, håller absolut med farmor. Ni måste ju i alla fall få sätta upp ett staket runt er plätt. Ludvig är en smart kille, han håller koll på allt. Ännu en rolig historia från honom. Jätteroligt att han hittat en bästis i klassen också, och att de leker så bra ihop.
    Lite väder! Solen skiner från en klarblå himmel, synd att man måste sitta inne. Har utlovats sol och värme till helgen också. Många kramar från Mormor.

    SvaraRadera