fredag 20 maj 2011

Olika liv

Häromdagen var vi på en playdate hos en av killens klasskamrater.
De kommer från ett annat land än vi (obvisously), lite längre söderut än detta.

Pojken har tidigare varit hemma hos oss, är jättetrevlig och så är också hans mamma. Inget ont om dem, absolut inte...tvärtom!
Men det som slår mig är att vi alla lever så väldigt olika liv, även om de flesta man umgås med här är expats.
Som de flesta andra så har också detta lilla barn en nanny, som oftast är den som hämtar/lämnar på skolan. (vad alla föräldrar gör under tiden har jag fortfarande inte kommit på)
Dessutom har denna familj en "driver" som ständigt står beredd när barnet+nanny ska någonstans.
När de var hemma hos oss så var nannyn hemma hos oss, lekte väldigt gärna med barnen (är en kanon-nanny), medan den stackars "drivern" satt ute i bilen och väntade på att de skulle hem.

När så vi kommer hem till familjen i vår tur (nanny hämtade) så sprang hon genast in och bytte till hushållerske-kläder. Hon är ju inte bara nanny, utan hushållerska också. Hon är heller inte ensam. De har ytterligare en hushållerska. Så de har alltså 2 som hjälper till med hus och barn, samt en driver.
Föräldrarna lever nog ett "gott" liv, liksom deras vänner som är på besök eftersom allt! och då menar jag verkligen allt! görs av dessa. Det var;
-"R. kan du ge mig en penna"
-"Vi behöver fler tallrikar"
-"Hämta det...hämta det"

Även om vi nu ska ha en nanny också, så känns det som helt olika liv!

2 kommentarer:

  1. Olika falla ödets lotter! Kul dock att få en inblick i ett annat socialt leverne. Men vi är nog nöjda med vårt eget sätt att leva. Ha en skön helg och hoppas det blir trevligt på den internationella dagen i skolan i morgon. Kramar. Mormor.

    SvaraRadera
  2. Tack och lov för gamla Sweden,där slaveriet är avskaffat!Jag får kalla kårar och känner hur adrenalinet stiger när jag hör sån´t här.Stämmer inte alls med min människosyn. Alla människors lika värde är ett synsätt som är min ledstjärna. Hoppasoch tror/vet att ni inte anammar det sättet att se på er nanny, utan uppskattar hennes arbetsinsats. Att ta hand om barn och hem, dessutom till andra, kan väl inte nog uppskattas.Känner att jag " gick igång" riktigt ordentligt på detta.Kanske borde flytta till Rumänien och satsa på politiken och arbeta med demokrati, arbetsmiljö-! och människosynsfrågor. För övrigt önskar jag er en riktigt skön och avkopplande helg! E och P kommer hit och vi ska fira mr P:s födelsedag innan han åker till Älmhult , där han denna helg jourar på familjeföretaget. (Svär)Far och jag åker till lilla stugan för att "öppna upp" inför kommande sommarsäsong.SUCK,PUST och STÅNK!!!!!= arbetshelg.Många kramar till er alla.(Svär)mor

    SvaraRadera