onsdag 11 maj 2011

Svenskt

Så här i kölvattnet av några veckors ledighet i Sverige tar det sitt uttryck till att man slänger sig över allt svenskt just nu.
Sitter just nu och lusläser alla svenska tidningar som vi bar med oss från landet där hemma.

Det blev några stycken om man så säger.......
Är det någon som har några liggandes där hemma är det bara att skicka ner. Dessa här kommer att gå till alla svenska vänner här nere. De suktar efter svensk damlektyr. Allt går att läsa, bara det är på svenska.
Något annat som också står på önskelistan är lite mer av den svenska maten, eller kryddor och sådan iaf. Vi har ju ett enormt utbud av både svensk- och annan internationell mat i våra butiker. Det är tyvärr inte fallet här. Lyckades igår äntligen att hitta lite färsk basilika på påse. Första jag köpt sen vi kom hit. Färska kryddor överlag är inte så stort här......och  jag som älskar det i min matlagning.
Spenderade en hel del tid på internet igår och har hittat en del sidor som specialiserat sig på att skicka matvaror till expats runt om i världen (tom färsvaror)
När jag påpekade detta för mannen på kvällen fick jag som svar
-"Jag tycker faktiskt inte att jag upplever att det inte finns saker här eller att jag saknar något"
-"Nä, det kanske är för att du inte spenderar dagarna med att fundera ut lunch och middag 7 dagar i veckan."
Kan ju ha något med det att göra.

Som tur är kommer vi ju snart få besök....ska nog lägga in en rätt lång beställningslista =)=)

Snart är det dags att hämta grabben på skolan och sen ska vi till ett födelsedagskalas (samma ställe som sist)
Skönt att jag och lillan redan har fått vår friska luft idag (även om vädret inte var vad jag trodde tyvärr) i lekparken......

3 kommentarer:

  1. Det är skönt med lite frisk luft även om man får pälsa på sig lite. Agnes ser ju ut att trivas i alla fall. Ny kompis? Jag kollade just på väderprognosen för Bukarest och det verkar som det är varmare och soligare väder på gång. Och här ska vi få "Atlant-kyla" som de uttrycker sig i tidningen! Kan de inte bara skriva typiskt vårväder. Det blir till att hitta på och göra nya maträtter med det som finns och byta plats med Pontus ibland så kanske han också märker att vissa saker inte finns. Kan ni inte anlägga en egen köksträdgård?? Eller det finns inget att plantera heller? Ha det så skoj, i alla fall Ludvig, på födelsedagskalaset. Kramar. Mormor.

    SvaraRadera
  2. oups! Hoppas att vi får plats med lite kläder och tandborste också!!!!!!/ Svärmor

    SvaraRadera
  3. Hoppas att vi får plats med lite kläder och tandborstar också!!!!!!!/Besökarna (som längtar mycket)

    SvaraRadera