söndag 15 maj 2011

Grillkväll * 2

I fredags small det till!!
Nu är det varmt här......som den svenska sommaren. Klockan är just nu åtta och vi sitter ute och det är ca 22 gr fortfarande (nu blev du väl nöjd mamma?)
Fick rusa iväg till affären och handla nya kepsar till killen, sandaler till oss tre. Mannen har redan sedan tidigare. Antar att vi nu är rustade.

Något annat som är trevligt är att använda grillen.....
Igår, lördag, fick jag åka iväg för mig själv. Först till min cambridge konsulent, sen vidare i stan för att försöka hitta lite uteleksaker, och sen handla mat. Våra kära vänner Björkmans ville nämligen grilla lite med oss på kvällen.
Grillbuffé med salladsbord stod som huvudrätt och till det chokladfyllda bananer till efterrätt (ja, cambride kom väl lite i skymundan)
Började kvällen lite fint med en äppledrink till oss ladies och grabbarna fick den där ljusa maltdrycken. Barnen fullt upptagna med att leka, med sig själva och Simpson.
Sen blev det så äntligen dags att äta.....
Tonfisk och jätteräkor slank ner på tjejernas tallrikar och entrecote på alla grabbars. Glasen fyllda med vin som B. hade hämtat hem från sin vingårdstur. (Tydligen hade de köpt 30-35 lådor á 6 flaskor i varje)
Gott, gott, gott. Men tyvärr var inte köttet det allra bästa denna gång, vann alltså inte lotteriet igår. När vi så sitter till bords kom vi dock på att vi glömde alla korvar. Tre olika sorter som jag köpt. P. frågade då så fint hur mkt jag trodde att vi skulle äta, med tanke på att det blev minst lika mycket mat över som det vi precis hade ätit upp.
Bananerna glömde vi dock på grillen....någon försökte äta de förkolnade resterna som fanns i paketen..men det var inte mycket att ha. Synd....men som någon sa en gång; man kan inte få allt här i livet.
Den härliga kvällen gick så över till söndag och eftersom vi hade en enorm mängd korv kvar körde vi alla till skogen för nästa grillning.
Höll dock inte på att komma dit eftersom ALLA skulle till skogen/zoo eller däromkring. Bilar totalt överallt och parkeringar som man bara kan drömma om. Som tur var lugnade det ner sig ju längre in i skogen man kom.
Tände upp vår lilla engångsgrill och dukade upp alla rester från gårdagen. Korven tog nästan slut och det kan då nämnas att vi bara hade med två av de tre olika sorterna.
Gott var det även denna dag och grabbarna lekte i skogen. Mao en härlig dag till!!


3 kommentarer:

 1. Verkar som om ni haft en härlig helg. Skönt att värmen kommit, även till er.Här hemma har temperaturen sjunkit ngt till mellan 15 o 18 grader,men fortfarande mestadels soligt( bara ngn regnskur emellanåt). Och tänk att vi också har tillbringat del av lördagen åt shopping.Fast vi är inte ngr shoppare av högre grad, så vi avverkade 3 affärer på mindre än 45 minuter!Kul att höra att barnen fått leka av sig med svenska barn. det underlättar ju kommunikationen lite. ha en fortsatt skön kväll. Nu blir det vm final i hockey , Sverige-Finland resp.bonde söker fru (gissa vem som ska titta påvilket)här.Kramar Annette

  SvaraRadera
 2. Härlig helg har ni haft. Vad gör man utan väder? Det påverkar ju oss varje dag. Och när det dessutom är varmt och skönt blir ju allt lite bättre. Jag fortsätter hålla koll på vädret, så det så! Det är jättebra att du lägger ut så mycket kort. Bilder säger så mycket. Blomman lika fin i dag. Kramar till er alla. Mormor.

  SvaraRadera
 3. Ja...bilder säger så mkt...

  Fråga 1: Är det Cambridge eller hundmat i påsen längst upp i mitten?
  Fråga 2: Hittade Pontus något på bilden vid bordet?

  Hi hi hi

  SvaraRadera