onsdag 25 maj 2011

Varmt, varmt, varmt

och varmare ska det bli!
Fattar att de har en helt annan tidsaspekt här nere i södern.
Vi har nu haft flera dagar med 30 gr och det känns som att det är minst lika mkt i skuggan.
Hur barnen bara orkar i skolan är nästan en gåta. Tur är att de små har segeltak över hela deras uteplats så att även om de är ute så får de iaf vara där.
Kom och tänka på en sak idag......man bör väl smörja barnen flera gånger om dagen egentligen. Har jag totalt glömt.

Idag har jag, A. och C. varit på Metro (en stor affär där många restauranger handlar) Här kan man handla allt i storpack och lite till. Och det bästa av allt------argentiskt kött! Det brukar ju vara bra hemma i Svedala-landet, så jag hoppas innerligt att det är så här med. Dessutom hade de en enorm fiskdisk med mängder av färsk fisk, levande hummrar, ostron m.m.
Idag blev det dock inget av ovannämnda goda, men det tar vi nästa gång.

På em. när vi hämtat killen flydde vi lägenheten. Även om vi har skugga på vår lilla tomtplätt kan man ju inte vara här varje dag.....
Vi drog till zoo istället. Fanns lite skugga och vi drogs till den som flugor till kossorna. Picknick intogs bland alla djuren och1,5 timme senare hade vi gått igenom hela zoo (man kan inte tro att det är ett zoo värdigt en storstad som B.) och var på väg hem.


Nu njuter vi av skuggan på baksidan och snart är det väl dags att börja med maten...!

Min stora fråga för dagen är om vi också kommer att anamma denna medelhavs inspirerade tidszon där barnen går och lägger sig närmare kl 10 på kvällarna och tar sig en siesta efter skolan?! Återkommer i den frågan.

Ps. har kommit på en fördel med alla köer. Man hinner upptäcka nya saker hela tiden. Har idag upptäckt en fotbollsstadium, fler restauranger och en leksaksaffär.

2 kommentarer:

  1. Värme låter underbart. Här är det kallt, regnigt och blåsigt.Har bara lämnat huset för att handla.Hittade det ni ville att vi ska ta med oss när vi kommer nästa vecka.Hoppas få plats med lite kläder också.Om inte får jag väl följa ditt exempel och shoppa loss. När vi åker hem lär det vara gott om plats i väskorna. Får se till att T tar med stora börsen.Så kul att höra att ni gör så många roliga saker hela tiden.Det gäller kanske att passa på innan du börjar jobba .Längtar gör Farmor och Farfar

    SvaraRadera
  2. Här har vi också varmt i dag (i alla fall varmare än i går), hela 14 grader, solsken och ingen blåst. 30 grader är ju härligt om man är på semester och har havet framför sig, men jag kan tänka mig att det känns som mycket mer bland betongen. Det kan nog vara bra att smörja in sig fler än en gång även om man inte badar. Vi har ju ljusare och känsligare hud. Nästa vecka förstår jag blir intensiv, så mycket att visa för farmor och farfar när de kommer. Hoppas ni alla får en skön och bra vecka. Kramar. Mormor.

    SvaraRadera