lördag 21 maj 2011

International Day

 Så var det då äntligen dags för dagen D på skolan. Den internationella dagen.....dagen då alla 47 nationer får en chans att visa upp sig för alla som vill komma. ( nu ställer ju självklart inte alla ut, men det är många)
Dagen hade föranletts av ett antal timmars förberedelser av oss alla 5 tjejer (ja tjejer)
Vilken mat vi skulle ha, vad vi skulle visa från Sverige, vilka kläder osv.
Det måste nog ha varit en rätt rolig syn när vi stod på H&M alla fem och provade samma klänningar......
Och det där med att vad vi ska visa vad Sverige är .... det är rätt svårt (kolla in bildspelet längst ner)

 Vi fick till slut iordning vårt bord. Midsommarfest var vårt tema. Iklädda samma klänningar, med midsommarkransar i håret, midsommarstången klar och maten på bordet så var vi klara. Abba och Roxette i högtalarna.....!
Maten vi fixat var inköpt på IKEA (tack och lov för IKEA) och bestod av
Matjesilltårta, ägghalvor med kaviar, sill på mörktbröd och laxrullar. Till det lite lingon och fläderdricka samt kanelgifflar och pepparkakor. Gott gott tyckte vi......men det var knappt några som kom och handlade lite mat hos oss....Tyvärr

Det var ju en hel mängd med olika stånd där det serverades mat....Indiskt, rumänskt, israeliskt, amerikanskt, tyskt osv osv. Mycket mat och en massa annat man kunde köpa. Själv inhandlade jag 2 flaskor sydafrikanskt vin, en mojito, indiska kryddor, en hotdog och diet coke till L. och P. köpte självklart en del Weissbier =)
Mycket trevlig tillställning, men inte tillräckligt med tid för att titta vad alla hade att erbjuda. Tydligen fanns det också bubblor som man kan gå på vatten med.

Nu sitter vi ute vid vårt nyinköpta IKEAbord, dricker lite vin, tittar på killen som spelar fotboll och har det allmänt gött......

2 kommentarer:

  1. Vad fint ni hade gjort, och snygga blev ni. Maten såg ju urläcker ut. Hade det serverats här i Sverige hade det inte tagit lång tid innan det blivit tabberas. Jag hoppas ni tog hand om det som blev över. Och tillställningen i övrigt var trevlig och vädret på topp. Och barnen tyckte det var skoj. Låter kanon. Kramar från mormor i ett mulet Norrköping.

    SvaraRadera
  2. Härligt att det händer roliga saker hela tiden . Ni lär ju inte vara sysslolösa precis.Det såg gott och fint ut måste jag säga.Och ni ,tjejer , var vackra som svenska sommardrömflickor.Konstigt att inte alla kom till er!Här i Osby har vi nu börjat nedräkningen tills vi ses. Längtar!!!! T och jag har varit i lilla stugan och öppnat upp inför sommaren.Hoppas vi får ,åtminstone någon , vecka tillsammans där. Vi måste iallafall planera in ,den numera årliga, lekdagen där. Kan vi höras på skype ngn dag , så att vi kan ta emot beställning på önskade svenskvaror inför vårt besök hos er?Det tar väl tid att inhandla allt kan jag tänka. vi hörs . Kramar svärmor

    SvaraRadera