tisdag 7 juni 2011

Svenskt nationaldagsfirande

var det ju egentligen igår, måndag. Men här i Rumänien var det idag.
Anledningen till det var att alla på ambassaden hade lyxen att vara lediga igår, så då fick det bli idag istället.

Eftersom man numera är själv igen (mu) och självklart ville gå på den första nationaldagsfirandet på en ambassad, så kom vår lilla nanny som en räddande ängel.
Körde iväg på kvällen i vår lilla svarta Skoda efter lite "hej då" till barnen.
Väl framme på ambassaden tror jag dock att jag kört fel eftersom det fullkomligen kryllar av polisen, bilar, bilar, folk och folk. Vad är det som hänt, är det första som rusar genom huvudet. Lite timid frågar man polisen om man kan parkera där eftersom jag ska till ambassaden och han egentligen bara vinkar åt mig att köra förbi.
Jodå....fick parkera och väl inne får jag förklaringen.
Det var rätt många ambassadörer, parlamentsledamöter och annat löst svenskt folk som var där. Trevligt att få frottera sig med lite "kändheter" och ha polisbeskydd för en gångs skull. Men det är väl bara att vänja sig om man ändå ska jobba där.

Trevlig var det iaf. Hängde, drack vatten, åt lite svenskt, åt lite rumänskt, drack vatten, pratade och sen hem.
http://www.swedenabroad.com/News____56062.aspx?slaveid=126737
Nu ett glas vitt till tystheten....."snyft"

3 kommentarer:

 1. Härligt för dig att få komma ut lite själv på festligheter. Och träffa en massa nya spännande personer. Det är väl så det ska bli framöver?
  Sköt om er och hitta på något roligt. Mamma.

  SvaraRadera
 2. Känns skönt att veta att du hade en trevlig kväll och slapp sitta ewnsam och att barnen hade nannyn att sällskapa med.Jag säger också .....snyft!Tur att vi ses snart igen. Längtar redan!!!!!/ farmor

  SvaraRadera
 3. Har just läst igenom reseskildringen och kollat på alla kort. Rumänien är verkligen mer än bara Bukarest, det var mycket vackra bilder och mycket att titta på. Så jag förstår att ni är mer än nöjda med utflykten. Det blir något att se fram emot! Ha det så gott och kramar till alla. Mamma.

  SvaraRadera