söndag 19 juni 2011

Lördag i vänners sällskap

Sista helgen, fira att sommarlovet har börjat. Vad gör man då?
Jo bjuder lite vänner till en liten spontanlunch i svenska anda. Med andra ord ta vara på att det är midsommar om en vecka och bjuda på lite sill å potäter. Jodå...man har vuxit upp lite och kan numera faktiskt tycka att de små bitarna i sås inte bara är rått sladder.

Hit kom våra vänner fransyskan, och britt/svensken med deras två barn i samma ålder som våra. Samt den svenska som är kvar i Bukarest och hennes son.
Dagen startade med lite sommarlunch och det var mycket gott...tror att det gick hem hos de flesta, även om det inte var många som vågade sig på sillen. Men tack IKEA.

Därefter var det lite lek, bad och plask samt fotboll som stod på menyn. Det var också några män som verkade ha fått antingen för mycket vätska i strupen, eller blivit lite för varma om huvudet, eftersom de helt plötsligt tog en bastu när det är mer eller mindre bastu utomhus...!
Sen blev det självklart lite "midsommarfika", men självklart fanns det inga jordgubbar i affären, när man så vill ha dom, så det blev en smulpaj med äpplen och vaniljglass istället. Orkade inte koka vaniljsås själv eller åka tillbaka till IKEA för sås, men det var nog lika gott med glass =)

Tyvärr åkte svenska C. hem men vi fick som tur var fortsatt sällskap av de andra. Lite barbecue stod på menyn och till det lite gott att dricka. Men det var närapå att det inte blev någon grillning eftersom vår säck med kol tydligen hade fått fötter och försvunnit. Kom dock på att jag sett våra "workers" här ha en barbecue tidigare i veckan....undras om vi bidrog till den?
Till slut var det iaf mat....och det var mumsigt. Härlig avslutning på en härlig dag i vänners lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar