torsdag 9 juni 2011

Barndagar

Blev inbjudna igår morse till Småskolans "End of the year show" på skolan.
Temat var "Under the sea" och äntligen skulle vi få höra och se vad barnen gått och nynnat på under en längre period.
Hela aulan är dekorerad som ett hav.....fiskar, hajar, koraller, sjögräs och annat som kan finnas på havets botten. När så barnen kommer in är det en mängd olika sjödjur (klasserna kallas för delfiner, sjöhästar, bläckfiskar m.m). Alla klasser hade sitt eget uppträdande med dans, musik, utklädnad som passade för just deras djur (L. klass är delfiner)
Barnen var så duktiga allihop och man kan se att skolan tar detta på stort allvar och att de hade repeterat en hel del. Vi fick höra om hur sjödjuren tog sig framåt i havet tills hajarna kom. Men sen blev alla vänner igen och bodde i en "Yellow submarine".Det som dock slår mig är att allt är så amerikanskt! Ja jag vet att det är en amerikansk skola, men det blir ändå så väldigt påtagligt  när man är uppe i det hela. Bra på många sätt, men i många fall blir det överdrivet också. Som när showen var färdig tex. En lärare går upp och tackar alla som kommit och barnen också då.....samt öser superlativ över dom. Ja de var jätteduktiga, de har kämpat hårt och så. Men varför göra det i hela gruppen? Är det på så sätt som självkänslan byggs upp på rätt sätt? Jag vet att jag kommer berömma mitt barn och även andra som jag känner. Men blir det inte lite väl mycket när man bara öser över beröm? Det känns som att det inte riktigt är någon mening bakom det hela då? Rätta mig gärna alla pedagoger....!

I vilket fall som helst var det trevligt och på eftermiddagen följde lilla brasilianska C. med hem. De lekte, badade och hade jätteskoj!

Idag, torsdag, har det också varit bara barn. Efter en liten sväng på Dragonul Rosu tog vi med oss J. hem från skolan. Pojkarna lekte, lekte, busade, åt mellis och självklart badade i poolen som faktiskt klarade sig i stormen som kom vid lunchtid. Efter mycket skoj å hopp i badet så blev det en lugn stund framför lite Tv med "puffar" innan den ena killen åkte hem och vi åt en liten uppvärmd mat, eftersom vår spis helt plötsligt inte ville funka....(den gör det nu förresten, när maten redan är uppäten!)

Imorgon tror jag dock att jag bara ska ha mina egna barn.....

2 kommentarer:

  1. Vad fint de hade gjort, och vad fina de var. Kul att se så många bilder. Amerikanerna är väl alltid lite "överdrivna" eller hur? Men barnen förtjänade det säkert efter allt jobb, och alla barn kanske inte får beröm hemma! A. verkade mkt intresserad både i skolan och vid poolen. Hon måste ha varit sugen på ett bad. Ha det bra med barnen i dag, och kramar till er allihopa. Mormor.

    SvaraRadera
  2. Vilket jobb de lagt ner på den där föreställningen.Helt otroligt!Kan höra L sjunga Yellow Sumbarin. Lärde han sig att säga submarine innann det var dags för showen? Han är ju bara för härlig precis som lilla A. De båda är verkligen " livets efterrätt!!!!"Kramar Harmor

    SvaraRadera