tisdag 14 juni 2011

Mosaic

Då blev det äntligen av. Vår lilla resa till byn Berceni för en mosaic work-class.
Har väl aldrig egentligen varit någon större Fan av just mosaic, men på rätt ställe och rätt plats är det väldigt fint.
Här görs det av en organisation som heter Second Chance. En grupp kvinnor som haft det svårt i livet och inte lyckats få något jobb och har nu då fått en "second chance". Man gör inte bara mosaicarbeten, utan även gunghästar, syr utklädningskläder m.m.

Vi började dagen med att välja vad vi ville göra, kruka, fat eller ngt annat. Sen var det bara att bli kreativ. Det var ju inte det lättaste. Att jag ville göra ett fat visste jag, men hur det skulle se ut var en annan femma. Som tur är fanns det ju både inspiration och hjälp på plats.
Killen bestämde sig för en kruka och satte fart med att klistra dit sina mosaicbitar.
Mina svarta bitar var tvungna till att göras iordning först.
Alla bitar görs nämligen för hand!! Även större bitar som de formar till mönster...och oj vad kvinnorna klippte!

Vi fick även avnjuta fika, kaffe och en lunch bestående av soppa, bröd och lite kallskuret. Sen åkte vi hem till civilisationen igen. Trötta efter två fulla dagar med situationer som vi nog inte skulle ha hamnat i om vi stannat i Sweden.


3 kommentarer:

 1. Oj, vad har ni nu hittat på! Var det privat eller genom skolan? En andra sida av livet verkligen, tur av det finns. Era alster blev ju jättefina. Hälsa L. att hans kruka blev superfin. Vad gjorde lilla A.? Ha det gott allihopa. Mamma.

  SvaraRadera
 2. Så kreativa ni varit. Jättefina grejer , både dina och Lugvigs. Det ser roligt ,men pilligt ut.Roligt att höra att det händer saker nästan varje dag. På så sätt går ju tiden lite fortare.Om bara en vecka är ni ju hemma i Hässleholm på långledighetoch då kommer ni förmodligen också få fullt upp.Längtar gör Farmor

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Det är fortfarande lika kul att följa din blogg. Kollar den VARJE dag. Kul att du skriver middagstips.Välkomna till Sverige nästa vecka! Ses! /Weronica

  SvaraRadera