söndag 26 juni 2011

Midsommardagen

Äntligen hemma i Norrköping efter en hel helg fullspäckad med firande av alla dess slag.

Kan väl först säga att aftonen avlöpte smärtfritt...dock vann jag inte 5-kampen, men som den goda förloraren jag är gör det inte så mycket. De som vann var istället barnen som alla fick finfina presenter av Z å T. Sedan blåste både stor och liten såpbubblor så det stod härliga till.
Även grillningen bidde bra. Men jag tror inte att Bastiljen fick röras av någon annan än min pappa som då självklart också fick grillgroggen. ( hur gott det nu är ...)


Midsommardagen inleddes med tårtbakning av "världens godaste tårta"http://www.alltommat.se/recept/Varldens-godaste-tarta-10206
Min kusin, barn, man och faster + mor kom på det årliga besöket och det lagom till traktoråkningen. I år blev det premiär för lillflickan att sitta på flaket och det verkade vara en stor hit.
På festplatsen var det sedan lotter, fiskdamm, glass och dans. Och därefter fika med kaffe och jordgubbstårta.Sen ska man ju inte tro att det är klart för dagen efter allt detta. Nej sen är det över till grannen på finbesök och mer mat. Grillning även denna kväll. Tror dock inte att man får nog av grillning när det är sommar. Det hör ju liksom till.
Till kycklingen stod det även rostade potatisar, såser och vin på bordet. Vinet slinker ner även efter avdukningen och vissa får som bekant alltid lite för mycket i sina strupar. Och då snackar vi inte bara vin här inte.


 När barnen så blivit nattade slinker vi av det mer ungdomliga släktet ner till festplatsen där en band spelade ( inte bara gamla el-H. för den invigde) och vi svängde lite av våra lurviga.
Kul att återse många av ens gamla barndomsvänner. Vissa mer än andra......
Sen tog jag och min bror, vår pappa under armen och strosade hemåt i den midsommarljumma natten.

2 kommentarer:

  1. Varför kan man inte avskaffa måndagar. I dag var det inte roligt att gå till jobbet, och lämna ett stort och två små barn hemma. Hade mycket hellre stannat i sängen och väntat att de skulle vakna. Men sånt är livet, ha det nu skönt i solen, så ses vi på eftermiddagen. Mamma och Mormor.

    SvaraRadera
  2. -"När barnen så blivit nattade slinker vi av det mer ungdomliga släktet............" (Gör ett litet hopp i texten här för att ta upp den ett stycke fram) -"sen tog jag och min bror vår PAPPA under armen........" Det är nu jag börjar undra. Då inte jag räknar mej till ungdomliga släktet och enligt väl underrättade källor vet att Mr C är lite äldre än jag fattar jag inte var ni hittade honom. Var han månne på rymmen? Visserligen är han ungdomlig men ändå. Bara en fråga till-tog ni verkligen honom under armen och gick hem? Blev inte det väldigt tungt? Avundsjuk på er roliga midsommar? Jag??? Bara lite (läs ganska mycket) Hos oss blev det inte så mycket Ratatatata!Men trevligt ändå.Hälsa alla och jo jag tycker verkligen att det var kul att läsa om er sköna midsommar och gläds på A och C:s vägnar. Kramar Svärmor

    SvaraRadera