onsdag 29 juni 2011

Norrköping - en stad i förändring

Är det inte rätt skönt när man kommer "hem" och upptäcker att saker och ting förändrats i den mer positiva riktningen och att det är en ganska trevlig stad/ställe att besöka.
Dessutom att det finns en hel del som just min gamla stad har att erbjuda. Saker som man visste om, men som jag då inte gjort på länge, saker som man säkerligen har gjort men som fallit i glömska eller saker som man helt enkelt inte visste om och väldigt gärna vill uppleva.
Mitt tips inför sommaren är hemåtervändande och att man tar sig en tur till Turistbyrån!

Mitt andra tips är att åka till Norrköping och allt som denna stad har att erbjuda. Ja förutom det faktum att jag nu kommer ta mig härifrån på fredag, så jag finns ju inte kvar, men det finns nog annat att göra ändå. Här kan ni hitta den inspirationen; http://www.upplev.norrkoping.se/

Så vad har vi då gjort sedan vi kom hem till staden efter landet besöket? Ja det kan man ju undra eftersom jag är så "begeistrad" för tillfället.

Först och främst tror Norrköping att den ska vara handelsstaden nummer 1, antingen i länet eller i Sverige. Så shoppingutbudet är ju rätt omfattande. Och den som har följt min blogg vet ju att jag är en hängiven fantast av att gå i affärerna. 5 minuters gångväg från mina föräldrar finns nu Östergötlands största shoppingcentrum. Det ni! som dessutom har öppet till kl 20/22. Annat än i lilla hålan det.
Ja sen har vi varit runt å hälsat på lite gamla vänner så klart. En som flyttat ut på en gård bara 10 min från centrum. Och så vackert det är utanför stan. Böljande vetefält som kantas av vackra björkar och gärdsgårdar. Hästar och kor som betar i hagarna bredvid vägarna. Kan det bli mer svenskt än så?
Så har vi också varit på en utställning om dinosaurier, med riktiga fossiler, skelett och skallar. Det tyckte den lilla herrn var jättespännande!Vi har också hunnit med att testa på Norrköpings restaurang och caféverksamhet. Det finns en hel del att tillgå förutom de "världsberömda" kebabrullarna med röd sås. Igår kväll var vi på Pappa Grappa restaurangen, hela familjen, inklusive den lille som inte tittat ut. Det är en italiensk restaurang med många smarriga rätter på sina tallrikar. Orkade dock bara Antipasto. Idag har vi testat på Färgargårdens café med min gamla kompis. Lite lek innan dess också förstås. Barnen hade skoj, men orkade inte ens äta upp sina glassar i värmen.....konstigt!
Ja.....det var väl ungefär det som har hunnits med, förutom det sedvanliga stallbesöket där vi inte bara hälsar på hästar, utan också katter och kaniner. Och så har vi ju umgåtts med mormor å morfar så klart. Det blir ju inte så ofta så man får väl passa på?!
Nu har vi några saker till på agendan, dels innan vi åker hem för denna vecka, men också som återstår tills vi kommer nästa gång och har P med oss. Han vet dock inte om det än, tror att vi inte har nått inplanerat, tänk vad överraskad han ska bli!


Så passa nu på att återupptäck din gamla bygd, eller hälsa på min! Vilket som blir bra.....och Sverige är allt en bra härlig plats att både bo och leva i!

Ps. Så här såg min bror ut på midsommar.......fler bilder ligger uppe under midsommardagen!

1 kommentar:

  1. Ni är verkligen aktiva må jag säga.Härligt att följa era äventyr om än på avstånd.Så mycket kul saker ni hittar att göra. Vi här i Osby är fortfarande kvar i vardagslunken med arbete m.m. Ingen rast och ro här inte.Men vår tid kommer också inom överskådlig framtid och det känns underbart att tänka på . Men visst händer det trevliga saker här också.Allsångskvällen igår kväll var fantastiskt trevlig med mycket välklingande musik av bara lokala förmågor. Att en så liten by som Osby kan ha så många kända pch okända verkliga talanger!E och T gjorde riktigt bra ifrån sig och fick t.o.m. skriva autografer!!!!!En riktig höjdearkväll.Ha det så gott! kramar Annette

    SvaraRadera