torsdag 2 juni 2011

Caru cu Bere

Igår, onsdag, följdes killen av oss alla till skolan. Mäkta stolt var han nog.
Sen åkte vi farmor, farfar, jag och A till parken för en lugn stund och lite lek, samt samtidigt lite sightseeing. Det värsta tror jag nog att farmor och farfar att trafiken är. Eller så är det nog hur man kör i trafiken.....
Det finns ju liksom inga direkta regler som alla följer, utan det är bara att följa med. Eller som L. säger....det är bara att köra som en rumän. Men faktum är att farmor har varit rätt så tyst i bilen hittills...är det av rädsla eller för att det är jag som kör och inte någon manlig? Frågan återstår att besvara...
Efter att ha myst lite på em gjorde vi oss iordning för lite mer sightseeing nere i gamla stan.
Tog med dom på ytterligare en biltur genom stan och man hörde farmors små -"å nej vad är det här, T. titta på balkongerna. Det kommer ju rasa när som helst" "Tänk hur det ser ut.....så bra vi har det i Sv."
Så sant så sant......!
Den verkliga synen kom ju när vi åkte upp mot Herr Caucescos byggnad. Den var ju så imponerande!  Tur att man har med sig toleranta medresenärer med tanke på att man måste sitta i bilköer så länge. Men det är ju också en del av kulturen.

Middag intog sedan på ett väldigt gammalt och kulturellt ställe...hur gammalt vet vi inte...men gammalt och ett tidigare nöjesställe, så mkt kan vi konstatera.
www.carucubere.ro
Härlig stämning, mäktig lokal, lokal mat, nybryggt öl och lite rumänsk dans. Allt detta förgyllde kvällen. Så klart sällskapet med, men det var väl av sekundär betydelse =)


 Lite rumänsk dans blev det också för min del iaf. Blev lite uppbjuden och klart man tackar ja. P. den fjanten blev också upp bjuden....men inte ska ni tro att han vågade sig upp.

Idag, torsdag, har jag fått med svärföräldraparet till Baneasa. Svärfar var väl så där mäkta imponerad. Ville väl som man helst bara sätta sig ner någonstans....=)
Sitter just nu, efter en god middag, med en GT och samtalar lite.....
Laddar inför resan imorgon!

2 kommentarer:

  1. Bra början på besöket. Bara man vänjer sig vid trafiken!! Hoppas ni hade det fint också på utflykten. Nu är vardagen ifatt oss och jobbet börjat på nytt. Ha det gott och hälsa alla. Kramar. Mormor.

    SvaraRadera
  2. DU KÖR SOM EN INFÖDD RUMÄN!!!!!!!!Och jag som är rädd för att åka bil i Sverige!Det var väl skönt att jag för en gångs skull var tyst, det hör ju inte direkt till vanligheten.Men oj så mycket ni har visat oss undet de här dagarna. Tar många fina minnen med oss hem.Har knappt hunnit smälta allt, men som tur är har vi massor av foton.Anntte

    SvaraRadera