måndag 4 april 2011

Sectorul 3

Skulle åka till ett eventuellt framtida dagis till Agnes idag. Efter Ludvigs "drop-off" var det tid för detta. Tid var bokad till ca 9-10 (man vet ju liksom aldrig) GPS:en fick adressen och off we went.
Som vanligt var det kö på den vägen som GPS valt ut så jag valde att ta den lite längre, men som oftast går snabbast. Hmmmm.....frågan är hur det skulle varit med den andra(?)
Dagiset låg i sector 3. Vi bor i sector 1. Bukarest är uppdelat i 6 sectorer, vet dock inte riktigt hur de är uppdelade ännu, men 3 känns ju inte så långt bort och ska fortfarande vara bland de bättre områdena.
Jag tror dock att jag nästa gång ska utforska kartan lite till. GPS visade att det låg nästan 2 mil bort (när jag nu tog den långa vägen) och vägen dit gick genom hela centrum!!! Skitbra Fia....mitt i rusningstrafik dessutom.
Fördelen var ju att jag fick åka genom hela Lipscani (old town), det var jättefint och upptäckte att det fanns mängder av affärer där som jag definitivt måste återvända till!! Vägarna var iaf jättefina och stoora boulevarder (kan anta att Caucesco haft en del parader där), så det var nog värt min ofrivilliga sightseeing. Här ser ni några bilder
http://torefagernas.blogspot.com/2009/02/ceausesus-slotts-terrass.html

Kom så fram dagiset, men då hade min tidsbokare försvunnit och de fick ej tag på henne. Jaja....sånt händer så jag fick rundvisning av en annan istället. Eller, ja rundvisning var ju och ta i. Det var vääldigt liiitet. Men gulligt och det kändes väldigt mysigt och kärvänlig personal. Agnes verkade trivas iaf. Hon satte igång att leka direkt med barnen som fanns där. Det var två olika avdelningar, uppdelade på två våningar. Ett för 1-2 och ett för 2-3. Fyra personal på båda avdelningarna, så det verkade ju bra. Dock var det bara rumäner som jobbade där, och eftersom all "undervisning" sker på engelska vet man ju inte vilken dialekt ens barn skulle få. Dessutom luktade det lite unket, tror tyvärr att de hade lite vattenskada någonstans. Tror nog inte att jag kommer köra tjejen dit varje dag även om min GPS verkade ha rätt i att dess första utpekade rutt nog var den bästa. Attans att behöva säga det...! Hem gick det snabbt (20-25 min) men att spendera 1 timme varje dag på att få Agnes någonstans så känns det inte som att man kan göra ngt själv iaf.
Så här såg dagiset ut om ni är intresserade(gå in på baby acorns)
www.acorns.ro

Nu har jag suttit och skrivit min ansökan till jobbet jag vill ha. Tror dock att de redan har någon på G eftersom ansökningstiden bara är på 2 veckor....
Snart ska vi gå och hämta "Person of the week" - Killen lillen. Vi får se hur han har haft det första dagen på denna vecka som nästan helt tillägnas honom. Han har med sig en massa foton, leksaker, Dumlekolor etc. Allt för att barnen ska "lära känna honom bättre"  (alla barn gör detta, en ny varje vecka) Undras dock om StarWars sablarna går att ta hem. Grabbarnas ögon var stora som tefat när de såg vad det var för något.

Se nedan för fotokollaget om lillekillen. Obs. någon av er kanske också är med på bild!

4 kommentarer:

 1. Om någon vet hur man lägger upp ett webalbum....please let me know!

  SvaraRadera
 2. Känner mig totalförvirrad, fanns det inget fotokollage? Reserverar mig för att hjärnan lagt av, ögonen går i kors osv.

  Hur har "person of the week" haft det idag? Kan tänka mig att han tycker det är roligt:) Beträffande A:s dagis tänker jag - Jisses! Är hon redan så stor så hon ska på dagis!? Att hon redan är över ett får jag inte in i huvudet...

  Lycka till med jobbansökan. Behöver du feedback från en oberoende så skicka över den vettja! Jag kollar mest jobbmailen ([mittnamn.mittefternamn]@[mittföretagsnamn].com) (jag vill inte att adressen skall kunna spåras via internet)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är ju lite skillnad på trafiken i en storstad jämfört med lilla Hässleholm. Det är ju heller inte så kul att sitta i bilen flera timmar om dagen, så förhoppningsvis finns det något bra dagis på nära håll eller förståss en nanny. Vad skojigt för Ludvig att det går bra i skolan, och "person of the week" låter ju jättespännande. Hoppas han berättar lite för oss när vi ses. Håller tummarna för jobbet. Kramar från mormor. PS. Var är fotokollaget? DS.

  SvaraRadera
 4. Har hittat. Fina bilder att titta på. Mormor.

  SvaraRadera