fredag 15 april 2011

Fredag!

Nu är det fredag och med det brukar menas att man tar det lugnt, eller? Vi har "som vanligt" haft en busy day.
Så vad har då hänt sedan sist?
Det är ju faktiskt bara två dagar som har gått, men det känns som evigheter. Antar att det är för att man mest är själv hela tiden med barnen medans mannan är och förlustar sig någon annanstans.
I går torsdag tog vi det mycket lugnt jag och lillan. Hon var väl helt slut sedan dagen innan. När hon sov för lunch så var det gardinupphängning m.m som stod på schemat.
Dessutom ringde S. A och ville ha mig på besök. Så det är ngt att se fram emot (eller ej?)
På em. åkte vi till en kompis från klassen på en playdate. DET huset var enormt stort. Det var säkerligen 400 kvm. Mycket gott om plats för att springa omkring, såväl inne som ute. Vill dock inte tänka på hur mkt det kostar att hyra. Det är verkligen helt abnorma hyror i detta land. Det värsta är sen att det som värdarna inbringar i hyra går aldrig tillbaka i investeringar. Nej, de låter hellre det hela förfalla (möjligtvis renoveras det i viss mån när man flyttar)

Idag var jag och lillan på en playdate hos en "granne". Det var träff med en av internetgrupperna jag träffat på. Trevligt att få umgås lite med vuxna medans barnen leker och man själv insuper all kunskap om staden som man kan få genom tjejerna som varit här mkt längre. Internet är verkligen kanon på så sätt!! Vet inte hur många jag träffat över det mediet!
På väg hem stötte jag på lite oväntade gäster precis utanför vårt hus...

Lite kossor som gick där och betade. Ja ni...det är en syn som man knappt blir förundrad över längre: Inget är liksom omöjligt här, allls!
När så lillan sov efter lunch la jag sista handen på dessa (förbenade) gardiner. Nu är det iaf klart med dom, så här blev resultatet
Eftermiddagen spenderades på IKEA. Ville verkligen ha lite mer "lull lull" som Simon och Tomas säger.
Det är inte förrän man får det som man verkligen kan säga att man har ett hem.
Hur det såg ut kommer ni att få se lite senare.
Kvällens middag blev pasta med en kycklingsås. Rödvin och kyckling är en mycket underskattad kombination. Nu pratar vi matlagning alltså. Testa det nästa gång vet ja!
Recept till kvällens middag kommer att komma så småningom .....
Nu är det dags för Så ska det låta!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Det är verkligen kul att följa ert liv i Rumänien! Hoppas att vi hinner ses eller i alla fall säga hej när ni kommer till Hässleholm. Lägg gärna ut recept, det tycker jag är kul.
  Ha en bra helg!
  Kram Weronica

  SvaraRadera
 2. Ni verkar ha fullt upp hela tiden. Så ibland kan det väl bara vara skönt att varva ner och inte göra så mycket mer än att sätta upp gardiner. Fint blev det. Kossor vid husknuten? Hade de rymt? Exotiskt för oss men maten, för kossorna alltså, fanns väl där. Snart är det ju också dags att åka hem/bort? igen. Spännande. Vi ses efter påsk. Kramar till er alla från Mormor. Morfar är på landet.

  SvaraRadera