torsdag 14 april 2011

En härlig dag mitt i veckan

Jag som trodde att denna vecka inte skulle innehålla någonting. Min kalender såg ut så från början iaf. Det är ju skönt att saker och ting kan ändras!
Började dagen som vanligt igår med att "tjata" på den lille att han ska klä på sig så vi inte kommer för sent till skolan. Detta är alltid förgäves mer eller mindre. Finns bättre sätt att starta dagen på. Har provat de flesta nu efter 5 år. Men snälla ge mig tips!
Sen blev det en kaffe i cafeterian med M. och lite pratstund innan jag och tjejen drog till den mest närliggande parken. Där visade det sig att det också fanns en liten lekpark. Dock var leksakerna av liite tvivelaktig karaktär.Restaurangen som ligger i denna park var tydligen också Ceausescus favorit. Vet inte om det var för själva restaurangen eller det faktum att parken tydligen också är ett favorittillhåll för mindre "trevliga" flickor (tyvärr).

Därefter bar det av till V. (som tyvärr snart ska lämna Bukarest) Fantasiskt hus hade hon! Gick genast husesyn och konstaterade att där vill jag bo. Har redan möblerat huset =)
Vi skulle bara ta en kaffe, men det bidde istället en mkt trevlig stund med svenskorna A. V. C. och M. Dessutom var den lilla "maskoten" lilltjejen och hunden Simson med på ett hörn.
Vi hade mkt trevligt och planerade inför många kommande events som att gå på Roxette, åka till Ploiest och gå på kurs, arrangera "Svensk bord" på skolans internationella dag och mkt mer. Tur att det är lite påsklov innan så att vi hinner vila upp oss inför allt detta!Eftermiddagen spenderades med barnen innan det blev kolmörkt hemma pga strömavbrott. Varför det blev strömavbrott återstår att lista ut.......som mycket annat här i Bukarest!

2 kommentarer:

  1. Hej från ett nästan vårlikt Norrköping. Men jag ser på korten att våren har kommit betydligt längre hos er, här har vi bara startat lite försiktigt. Parken ser ju fin ut, fastän antika lekredskap, och flickorna är väl inte ute på dagarna förhoppningsvis. Få barn att klä sig i tid utan en massa tjat har väl alltid varit ett problem, och hur man ska lösa det, det vete katten. Jag kommer inte ihåg hur vi gjorde med er när ni var små, men säkert den lättaste vägen, vi hjälpte till. Ha en trevlig kväll, utan elavbrott. Kramar. Mormor.

    SvaraRadera
  2. Hej! Hur har det gått med jobbet du sökte, hört något än? Kul att höra att det händer så mycket (Ludvigs kompisar, lekparker, grill och så vidare). Här hemma händer det säkert också en massa, men man är ju så dålig på att uppmärksamma det där vardagliga. Nu ska jag sova, men ni får ha det gott! Kramar Emelie

    SvaraRadera