tisdag 5 april 2011

IKEA är och förblir en....

sekt. När man väl kommit in är det väldigt svårt att ta sig ur. På alla olika sätt. I alla fall här.
Hela vårt hem pryds av saker från IKEA, mannen jobbar på IKEA, svärfar jobbar på IKEA, flera andra jobbar på IKEA, alla i familjen Kamprad jobbar på IKEA (nästan iaf), jag älskar IKEA.

Alla älskar IKEA....eller?
Jag upptäckte dock en liten förfärad ton i min svärmors röst på Skype häromdagen.
-"Va har ni varit på IKEA idag igen?"
Skulle det vara något dåligt? Kan det kanske vara så att hon har undsluppit denna jättes klo?

När man väl sen är på IKEA och hamnar till slut i kassan undrar man (eller mannen) hur det har kunnat bli så mycket. Ja inte vet jag, det finns alltid något som man behöver som bara råkar passeras.
Men väl hemma undrar jag, vad är det som vi har köpt egentligen....Tyckte det var så mycket, men vart tog allt vägen?

Här är några smakprov på helgens konsumering. Den som till slut kom hem och upp efter det svåra problemet att ta sig ut från IKEA (kryptiskt? mer en annan gång vid nästa besök)
2 kommentarer:

  1. Men hallå där! Har absolut inget emot IKEAs sortiment eller mot IKEA som företeelse.Tvärtom , det finns mycket som är fint och som jag skulle vilja ha. Det är shopping i allmänhet som jag är smått allergisk mot.Men det är tur att alla inte är som jag, för då skulle de flesta affärer gå i konkurs.Jag blir bara så himla trött av att gå i affärer!Trivs bäst i hemmets lugna vrå("där jag kan sitta och lukta på blommorna") Kram svärmor

    SvaraRadera
  2. Hej från ett soligt men blåsigt Norrköping. Instämmer helt med svärmor Annette. Shopping är bara tröttsamt. Jag vet inte om det är åldern, eller att, när det gäller kläder, inget passar längre!! Tur att Sofia kommer hem ibland, så man får lite coaching. Annika.

    SvaraRadera