söndag 17 april 2011

Helg med påskfest och annan picknick

Söndagseftermiddagen som avnjuts på vår terrass. Lite rosevin i glasen, fanta till killen och lite snacks i en skål och solen skiner. Det är så här livet ska vara. Vi har haft en jättebra helg. Mer eller mindre iaf.


Gårdagen började lite sisådär. Killen vaknar upp med magsmärtor som avslutades med ett litet morgonkräk. Tänkte att nu är det kört för dagens fullspäckade schema med födelsedagskalas och påskfest....för att inte tala om tisdagens hemresa till SE som vi ska göra själva utan assistans från en make.
Dagen gick i det lugna tecknet så när båda barnen kollapsat i sina sängar åkte jag istället till....gissa!
Shoppingcentret för att dels handla lite mat, men också lite födelsedagspresenter. Både till killen och C. som vi skulle på party hos.
Födelsedagsfirandet fick vi skippa då killen fortfarande sov men sen var det dags för vår påskfest a la Björkmans. Tack och lov hände inget mer med killens mage och han kände sig helt ok för att leka lite med Björkmans pojkarna. Det var tur för oj vilken god mat!
Känns som att det var det bästa Smorgasbord vi någonsin har ätit. Tror inte att vi har reflekterat över hur god vår svenska mat faktisk är! På bordet stod (allt från IKEA Food Shop!)

Köttbullar, korv, sill, lax, Janssons, Morfars brännvinsost, ägg.....och snaps!
Kan ni tänka er...Pontus åt lax och Janssons.......och jag drack snaps......Då förstår ni hur mycket vi tydligen har saknat det svenska! Ja vi ska ju inte glömma chokladen som barnen åt heller!Denna söndag har vi varit mitt ute i ingenstans och där var en farm.
På farmen fanns där en del djur som de flesta av oss nog har sett på lantgårdar. Här var det dock i lite mer ordnade förhållanden än de som brukar vara den vanliga synen här.....de betandes kossorna utanför huset.
Vi träffade vår svensk/fransk/brittiska familj för en stund i detta lilla "paradis". Dock stank det rätt mycket av grisarna som också fanns där, så jag kan eg. inte kalla det paradis. Det var iaf en mkt trevlig plats att komma till i en av B. förorter.Picknicken avnjöts, barnen lekte och ponnyridningen klarades av.

Nu är grabbarna och bubblar. Själv sitter jag nu i min ensamhet och laddar inför den stora morgondagen!

1 kommentar:

  1. Tänk att man måste flytta så långt bort från Sverige för att uppskatta allt vårt goda. Ni verkar ha haft en riktigt mysig helg på alla de sätt. Och snart en liten minisemester i Sverige. Det kan inte vara bättre. Bara så ni vet, solen skiner från en blå himmel. Kramar. Mormor.

    SvaraRadera