lördag 9 april 2011

Två dagar; nanny, barnkalas, fönstershopping och en dag för mig själv.

Mycket, eller en del har hänt på dessa dagar.
För det första så har vi träffat Alex, som vi intervjuade för "jobbet" som vår nanny. Hon var mkt trevlig och verkade ha samma uppfattning om barn som vi har i största allmänhet. Vi alla gillade henne, så det är frågan om vi verkligen ska träffa några fler? Vad tycker ni?

Igår var killens sista dag på sin "person of the week". Vi hade bakat hans favoritkaka att ta med till Pippi Långstrump filmen de tittade på. Chokladbollar, eller chocolateballs, som vi också kallar dom. De var tydligen smaskens för de gick åt. Efter detta var barnen nog så sockerstinna oj sprang sedan omkring som yra höns på D. födelsedagskalas. En pojke som går i lillens klass hade sitt kalas på ett lekland. Helt perfekt att slippa ha det hemma hos sig med tanke på hur galna de små var =)
Det var lek, stim och stoj. Det var spiderman och en massa lekar. Det var hamburgare och tårta. Sen var den dagen gjord för de små. Så svettig som killen var, har jag nog inte sett honom på länge. Även lilltjejen fick vara med på ett hörn.Så kommer vi då till idag. Dagen då jag skulle få en del tid för mig själv.
Började bra. Killen ropar kvar över sju att han var redo på toa. Fick honom i säng igen, men då var det mer eller mindre kört för mig så då bidde det lite skvaller i sängen. Eller rättare sagt, ett blad skvaller för sen ville tydligen hela huset upp.
Efter frukost åkte jag iväg. Äntligen......lite tid för mig själv och inte bara vara "Mamma"
Manikyr med "tips" stod på agendan. Sen kanske lite lunch. Efter lite missförstånd så blev det bara "vanlig" manikyr. Men jag slog på stort och tog även en pedikyr. Lite fönstershopping hanns också med. Hur det såg ut ser ni i bildspelet till höger.....Vill ha!!!!
Sen var det dags för lunch och istället för lunchdejt skulle resten av familjen komma, för vi skulle ändå till (gissa!) IKEA sen. Hamburgare med sallad stod på menyn då.

Eftersom det nu börjar bli vår (den är väldigt sen nu sägs det) så är det dags att investera i grill. Vi har ju en murad grill på altanen, men självklart var det inget galler till. Köpte ett förra veckan, men det var för stort (de gav oss fel) så vi skulle byta det innan IKEA. Om ni kommer ihåg sedan tidigare inlägg så är det ingen semester att byta varor! Så icke denna gång heller.
Att det har varit en kommuniststat ser man fortfarande överallt. Det finns ett jobb för alla och gud nåde den som trampar över dessa fina gränser för sina arbetsuppgifter!
Det är en person som tar emot "klagomål", en person som får göra återköpet av vårt galler, sedan en som måste auktorisera det hela, en massa papper som ska skrivas på, papper som ska kopieras etc. Ja sen är det klart. Därefter måste vi gå in i affären igen. Leta rätt på rätt grillgaller, men för att göra det måste vi hitta någon som kan hjälpa oss. Han letar efter vad vi vill ha, hittar inget. Pratar med en annan kollega och de går iväg. Ingen säger ngt till oss, förutom att han då inte hittade ngt. Nähä...var det allt? eller ska vi vänta? Vi väntar, de kommer tillbaka, letar lite igen....hittar inget. Får tag på en tredje person. Jodå säger han, det ska finnas. De springer ut på ngt lager, letar för att sedan dyka upp igen och självklart har de inget galler.
" Sorry, we dont´t have". Tack så mycket.....Detta tog bara 45 min av vår tid.
Åh jag skulle vilja köpa hela affären, sparka allt folk, installera ett vettigt inventerings- och datasystem samt kunniga och serviceminded anställda!!!!!

Sen till IKEA i ett rasande tempo och inhandlade lite trädgårdsmöbler.Kan bli fint där hemma. Men frågan är vad man ska göra med växter. Jag har ju inte direkt några gröna fingrar, samt att vi ska vara i Sve.hela sommaren. Kanske är plast en bra idé. Ja det är värt att tänka på iaf.

När jag sen är i affären för att handla mat så kollar jag även efter galler där (typ ett ICA Maxi/Coop)
Självklart har de ett där, och många dessutom. Varför tittade vi inte där först?
Så ikväll har vi grillat för första gången. Det var smaskens....Nu inmundigar vi istället en GT...Skål och på återseende!

2 kommentarer:

  1. Första grillen på året. Det ser jättegott ut. Det dröjer säkert några veckor till för vår del. Det händer mycket för Ludvig, vad skojigt för honom, och även Agnes får vara med på ett hörn. Är ni alla nöjda med nannyn och hon med er, och allt annat klaffar, så varför inte gå på det. Innan hon försvinner till någon annan familj.
    Kramar till er alla från Mormor.

    SvaraRadera
  2. Beträffande nannyn säger jag som mormor- gå på det. Använd " magkänslan". Det brukar visa sig vara det rätta. Dessutom har hon väl varit hos ngr ni lärt känna eller? De kan väl ge referenser.Skulle det ,mot förmodan,ändå inte stämma är ju det värsta som kan hända att ni får ge er ut på ny nannyjakt.Så mysigt och gott det ser ut med grillningen.Hoppas att vi snart kan starta grillsäsongen här också. I och för sig har vädret varit soligt och varmt här också i helgen, men det var ju det där med halsflussen , you know.Ser fram emot påsken nu.LÄNGTAR efter er! Kramar Farmor

    SvaraRadera