måndag 11 april 2011

RAR

Så kom då äntligen dagen D. Dagen då det var dags att åka till det där "RAR" där man var tvungen att visa upp sin bil.
Det startade visserligen redan i fredags, som officiellt var den sista dagen för oss att ta oss till detta ställe. Men självklart är man ju ute i sista sekund. Dock inte enbart vårt fel. Man är tydligen tvungen att bilen alla originalpapper med sig till detta ställe. Och det är just det som vi har väntat på ett tag, då vi inte fick dessa vid köpet. Nåja....i fredags skulle jag boka tid i alla fall. DET tog en enorm tid. Allt är ju självklart på rumänska, jag kan inte rumänska och varför skulle de egentligen ha en sida på ett annat språk?
Efter en och en halv timme med hjälp av Google translate hade jag iaf lyckats få till tiden tills idag (gick inte att få samma dag) Kände mig rätt stolt när det var klart!
På väg dit körde jag självklart fel ett par gånger. Men till slut kom jag iaf fram.

Lyckades efter ett tag få tag på en herre som pratade lite engelska och han var, hör och häpna, väldigt tillmötesgående och serviceminded. Och det tillhör ju inte vanligheterna här. Måste ha varit för att jag var så snygg idag =)
RAR, har jag fått reda på nu står för "Registrul Auto Roman" och man kan enkelt säga att det är samma sak som vårt Bilbesiktning. Med skillnaden att när man köper en bil får man hos dom en auktorisation att det är rätt bil du har köpt, lite pengar mindre och ett bevis på detta.
Nu är det nästan klart med köpet. Bara polisen kvar. Mer om detta en annan dag.....när det är klart. Säkert ngt som händer då med.

Annat som hänt denna dag är att vi har blivit (eller ska bli) arbetsgivare.
Vi har nu hittat vår nanny/housekeeper. Hon var ju på intervju förra vecka och då vi fick bra vibbar från henne, samt att hennes nuvarande arbetsgivare gav henne bra ref. så kände vi att nu kör vi innan hon hittar ngt annat. Hon kommer att jobbar för oss ca 8-18 varje dag, förutom lör-sön, om vi inte uttryckligen ber om det. Flexibla arbetstider är dock det som gäller. Ta hand om barnen är det primära, men att ta hand om hela hushållet dvs städning, strykning och allt annat som jag tycker är tråkigt ska ingå i hennes arbetsuppgifter. Allt detta gör hon idag, minus ett barn.
Nu vill jag bara att hon ska komma hit.....men får tyvärr vänta ett tag.
Imorgon blir här playdate efter skolan. Hoppas att grabbarna får skojigt!

Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Det är mycket på gång nu! Och snart semester hemma i Sverige! Vädret är vårlikt nu, så vi hoppas det håller i sig. Vi ses snart. Kramar Mormor.

    SvaraRadera
  2. Så bra att ni "slog till" på nannyn. Hon verkar vara en riktig "pärla".Kan ni ta med henne hit i sommar? Men 8-18? Ska hon verkligen ha sådana arbetstider, det är ju omänskligt.Oj vad vi är priviligierade här hemma i gamla Sweden! /svärmor

    SvaraRadera