torsdag 7 april 2011

High school

Varje gång vi lämnar killen på skolan känns det som att man slängs ett antal år tillbaka i tiden. Tiden då man titta på alla dessa high school filmer och serier. Tiden då man inte ville annat än att gå på en amerikansk skola för att det bara verkade vara så gemytligt. Man liksom aldrig pluggade utan det var mycket annat roligt som hände hela tiden.
Även här känns det som att det är det. Studenterna sitter i korridorerna med sina datorer, i-phones m.m. Det arrangeras modevisningar, basarer, olika teateruppsättningar, det är girls-scout cookies som är till salu, cafeterian finns där, det är baseball och andra sporter direkt efter skolan och en massa andra händelser. När pluggar de egentligen kan man ju undra?
Jag ville också gå på en sån skola och nu känns det nästan som att jag gör det, nåja, får ju iaf ta del av alla dessa händelser (naturligtvis eftersom man tar entré på allt eller bara helt enkelt vill sälja) då mina pengar går dit.
Allt detta sammantaget så kanske vi ska ge våra barn den upplevelsen att få ta del av denna skolgång hela tiden? Det tål faktiskt att tänkas på.....för det är faktiskt skillnad!
Tills dess får jag nöja mig med att hämta och lämna och samtidigt länga mig bort något årtioende (ja mer är det inte)


1 kommentar:

  1. Vad fin bloggen har blivit. Ser riktigt proffsig ut. Jag kommer allt ihåg att du drömde om ett college-år i USA, men det var ju inte direkt gratis. Så det känns ju bra att du äntligen vid snart 35 får uppleva lite av de drömmar du hade då. Hoppas att Ludvig också uppskattar det lika mycket, men han sa ju i går att han tyckte skolan var jättebra. Men vad menar du med att ta del av denna skolgång hela tiden???? Jag kan bara gissa. Kramar till er alla från Mormor.

    SvaraRadera