tisdag 29 mars 2011

Produktivitet och framsteg

Det är knappt man hänger med i tempot efter semestern.
Om jag har fått sitta ner så är det till största delen för att utfodra barn. Visserligen kan det ta sin lilla tid, men det bästa hade ju varit om någon plockar iordning efter det också.
Det var länge sedan jag hade en så överfull "Inkorg" som efter ÖSterrike. Kändes nästan som att man var tillbaka på jobbet. Nästan. Det var ingen som sa något i stilen som "kan du ordna detta till mig, vill ha det igår". Men det börjar nästan fresta på att bara "gå hemma". Därför är det rätt skönt att se att kalendern börjar hopa sig. Jag har tom fått börja ta fram mina härliga listor för att ha koll på allt =)=)=)
Det är aktiviteter i skolan (character parad för att fira Book week) det är mängder med olika Mom´s and Toddlers grupper som jag och lilltjejen kan åka på, minsann en varje dag (bra med valfrihet om det är någon man inte tycker om så är det bara Bye bye), luncher med tjejerna.
Apropå luncher så var jag på en idag och här märks det igen vilken annorlunda verklighet man lever i just nu. I Hässleholm var det bara att tuta ner till stan, parkera, äta och sen hem igen. Allt klappat och klart på ca 1 timme. Nu är det dags att lämna hemmet en timme innan vi ska träffas, dels för att hitta restaurang, dels för att hitta parkering och samtidigt betala denna parkering som någon ställt en back framför för att kunna inbringa lite pengar (observera att det är allmäna parkeringar överallt). Jaja, bara man får en parkering är man nöjd, tur dock att man hade den lilla bilen idag. Sen tar det ju minst 2 timmar med själva lunchen och sen är det en timme tillbaka igen. Så var den dagen slut. Nästan. Tvätten finns ju alltid kvar, och städningen... Vilken tur att jag nästa vecka ska intervjua en förhoppningsvis blivande nanny/städerska! hoppas hoppas......
Då kanske man kan ta tag i sitt eget förkovrande i arbete, volontärsjobb, språklektioner m.m. Har faktiskt idag också hittat ett jobb som jag definitivt måste söka!
Sen har mina älskade barn också gjort fantastiska framsteg.
Killen har för första gången haft med sig en kompis hem från skolan idag! Hur de kommunicerade har jag inte en aning, men tack och lov för Star Wars. Dock ställer jag mig en tanke -har dessa små gossar på 5 år egentligen en aning om vad det är för något, eller Spiderman som man absolut måste ha på allting? Iallafall så verkade de ha roligt och det är värt allt i hela världen.
Dessutom så har lilltjejen för första gången idag själv släppt taget (på eget bevåg) och gått sina första steg!!! Helt plötsligt hör man två små babyfötter komma stapplande efter en...å så gott =)
Så här härligt kan det se ut
God natt alla vänner!

4 kommentarer:

 1. Oh, vad mysigt. På väg att ge mamma den stora kramen? Toppen att Ludvig har kommit igång med nya kompisar. Det gör att allt känns lite lättare. Och aktiviteter verkar ju inte saknas för mamman heller. Det ska bli jätteroligt att få träffa er igen efter påsk. Vi längtar. Mormor.

  SvaraRadera
 2. "Även en lång resa börjar med ett litet steg", så världen här kommer Agnes! Nu blir det nog inte många lugna stunder med tanke på hur mycket den lilla damen gillar att gå. Och med hennes starka vilja och envishet har jag en känsla av atthon kommer att gå långt!Kramar till er alla Farmor

  SvaraRadera
 3. Två roliga nyheter! Gud vad glad och varm i hjärtat jag blir av att läsa det... Och lekens språk är universalt, det är en sak som är säker! För övrigt kan jag inte annat än hålla med modern: här kommer Agnes:) Kram från faster

  SvaraRadera
 4. ...kan du bjuda på ett mellanslag i dina romaner?.. ;oD

  SvaraRadera