söndag 13 mars 2011

Helgen

Så är helgen försvunnen och solen har gått ner för dagen, sitter i soffan och bara tar det lugnt. För lugnt det kan man nog inte påstå att vi haft denna helg. Det har varit ngt hela tiden, konstant.
Igår lördag började vi dagen med en härlig tallrik svensk mannagrynsgröt. Efter det var vi redo att ta oss till Baneasa shoppingcenter för där skulle vi inhandla lite mat till schlager/svensk-kvällen. Trots att vi bara skulle handla "lite mat" tog det oss ändå ca 4 timmar att utföra det vi skulle! När vi så kom hem igen var det bara att sätta igång med maten så att vi kunde börja bubbla i poolen när gästerna kom. Maten fixades, men poolen var det inte direkt mycket med eftersom vår "käre" serviceman tydligen glömt sätta på poolen igår efter elavbrottet så det var hur kallt som helst och enligt hans utsaga "inget att göra åt"
Jaja....när våra svenska vänner dök upp var det inget som pojkarna brydde sig jättemycket om. Lego Star Wars gick varm hela kvällen.
Härligt sällskap för kvällen, mysig hund som barnen bara älskade, god mat och dryck, efterrätt (kladdkaka) och melodifestival.....Kan man önska sig mera? Vad gäller själva melodifestivalen så var det ingen här som uppskattade vinnaren, men svärfar och jag fick iaf rätt och det är väl det som räknas .....eller?
Grabbarna i full färd med att leka
Familjen Björkman på besök
Ikeasnack??? antagligen!!!
Agnes och Simpson
grabbarna toastar
Vill ha godiset som farmor skickade
Ann partar loss under vinnarlåten (not)
Idag söndag har det varit en kanondag.... Solen har varit framme även idag, hela dagen och det känns som att Rumänien har skippat det här med vår och dragit fram klockan till sommar (nästan iaf) Det har varit 20 grader varmt och jättehärligt! Våra rumänska vänner Cristian och Andreea drog med oss till Herestrau Park där vi åt lite lunch, var på lekplatsen, och sen tog vi oss hem till oss. Ludvig hittade sin klasskompis som bor på vårt område (äntligen har vi sett lite människor på detta område!) så han var ute å lekte. De stora pojkarna lekte med x-box och Andreea lekte med Agnes. Sen bjöds det på asiatisk wok, ngt som de två aldrig testat förut....Snart vill jag testa riktig ordentlig rumänsk mat!!
på "restaurangen" i parken
där vi åt lite rumänska köttspett med gurka och senap (inget mer)
Cristian och Andreea
Andreea och Ludvig gungar
Hur har ni alla haft det? och vann verkligen rätt låt???

3 kommentarer:

 1. Roligt med svensk-besök! Så härligt med vår/sommar. Blir lite avundsjuk på de temperaturerna. Lite blygsammare här hemma. Idag har vi haft 4 plusgrader och moln med lite regn. Kram Weronica

  SvaraRadera
 2. Vad härligt ni verkar ha haft det den här helgen. Fina bilder också. Det behövdes efter den "kaotiska" veckan. Efter regn kommer sol, sa jag ju! På tal om sol så har vi inte så mycket av den varan, men långkalsongerna har i fall åkt av. Toppen att Ludvig hittat en kompis, och Agnes verkar ju ha repat sig efter magsjukan.
  Det blev ingen Melodifestival för oss. Det blev Mia Skäringer istället. Må så gott allesammans och pussa på barnen. Mamma.

  SvaraRadera
 3. Vilken helg ni ser ut att ha haft.Ser såå skönt ut. Det är annat än här hemma i gamla Sweden. Melodifestivalen såg vi inte eftersom vi var på Glitter och Glamourfest. Nu längtar vi och ser fram emot nästa vecka i Matrei. Ska bli så gott att träffa er!Skidhjälm på! OM det går! Kryptiskt? Kanske ngt.Vi hörs! kramar till er alla

  SvaraRadera