torsdag 3 mars 2011

Bilägare

Tredje jakten på bil slutade, efter den sedvanliga bilturen som tar mkt längre tid än vad man tror, lyckligt. Eller iaf så vitt vi vet ännu...man kan ju liksom aldrig riktigt veta. Efter att ha tagit oss från norra delen av Bukarest till den södra delen ( och naturligtvis genom hela staden mitt i rusningstrafik och ombyggen ) är vi nu äntligen bilägare..
Så här ser den ut....

http://www.weltauto.ro/weltauto/ro/LIST/WA!ro!!!!sl!!AS5ICicC!/WA/Marke|VW/MG|VW_Golf_V/Land|10/ID|1012500243|VW_Golf_Trendline_1.6/detail.htm?src=list.htm&ml=
Efter bilturen genom södra delen av Bukarest kan jag verkligen säga att jag är glad att vi bor i den norra. Men visst är det berikande att se det verkligt genuint gamla. Det var höghus på höghus på höghus, byggt på Caucescos tid, med inspiration från gamla östtyskland. Mycket deprimerande....
Själva köpet av bil var ju också en upplevelse. Ofta brukar de fråga hur mkt pengar man vill spendera, vad man är ute efter och sedan peka ut ngn helt annan bil. Detta var ju naturligtvis inte sämre det, men vi fick faktiskt se de bilar vi ville. Det värsta med andra-hands bilar här är att alla, och då menar jag 99% av alla, ha någon slags defekt i karossen. Bucklor här och där, lite lackskador där. De kan verkligen inte köra bil här...!
Men hör och häpna....denna bil var faktiskt hel. (så vitt vi vet iaf)
Efter att ha gått igenom proceduren med köpet, lite dealing och hur mkt allt kostar samt provkörningen, (japp, Pontus testade bromsarna ordentligt för den som undrar) var bilen nästan i vår ägo.
Först vår vi ett förkontrakt som vi stämplar (om man har fått en stämpel på ett papper är det legitimt) Sen måste vi betala bilen. Sen får vi bilen och en "invoice" som påvisar vårt kontrakt. Sen måste vi registrera ägarskapet hos nått de kallade för RA, AR eller nått sånt, samt till polisen med papper från RA och sen får vi tecka försäkring. Till polisen måste vi inom 30 dgr. Ja nått sånt var det iaf....typ. Hoppas allt klarnar när vi ska hämta bilen........

2 kommentarer:

  1. God morgon. Lycka till, den såg ju riktigt fin ut. Snart är det väl dags att börja plugga rumänska? Kramar till er alla och pussar också till barnen. Mamma.

    SvaraRadera
  2. Hej på er! Vill egentligen inte säga nåt särskilt (vi pratade ju faktiskt igårkväll) utan mest lägga en kommentar för att visa att jag faktiskt är här inne och läser. Bilen såg jättefin ut, skönt att ni har det överstökat. Låter som att det finns en hel del administration för att komma i ordning... Många kramar från Emelie (eller "faster slemmeli" som "Kluddvig" säger)

    SvaraRadera