onsdag 2 mars 2011

Omgivningar

En vecka har gått....och nu har vi äntligen kollat in omgivningarna lite.
Efter Ludvigs skola igår tog en liten promenad till baksidan av vårt "komplex"
Så här ser det ut ung.
Så här ser det ut vid ingången till vårt huskomplex


och så lite bilder på hur det ser ut på baksidan. Några gungor och rutschkana finns men roligast blir nog på sommaren när poolen öppnar =)
Snart hoppas jag att vi också får en bil så att vi kan ta oss till lite andra ställen istället för att bara hålla till på området. Träffade idag på 2 hemmafruar i gymmet (japp jag har sprungit idag på löpbandet....duktig kände jag mig sen) som var från USA. De hade varit här 1,5-2 år. De sa att de typ bara var på området hela tiden och knappt ngn annanstans. Så vill jag då inte bli! Så det får bli några löprundor och så måste vi hitta en bil!


BILJAKTEN igårkväll.......! Andra försöket....
Hela familjen hoppade in i bilen runt 4 tror jag klockan var. Vår taxichaffis hade kollat ut en bil till oss på ett center och då Pontus hittade det i GPS (som också var nära, typ 1.5 km fr oss) så skulle vi dit först innan vi tog oss till vårt primära ställe. Vi kör och kör och ja kör.....så helt plötsligt när vi är vääldigt nära stan så utbrister mannen...."Nämen har GPS räknat om km nu? nu är det ju 3.5 km kvar, så var det inte först"
(Nä säkert inte....han har ju varit disträ vid tidigare tillfällen......!)
När vi märker att vi inte kommer ut på vägen som GPS föreslår....(de bygger ju om allt konstant!) så bestämmer vi oss för att ta oss till det första stället och så självklart hamnar vi i detta.....

Till slut framme, och då är kl närmre halv sex. Men först blir vi knappt insläppta av vakten som inte pratar engelska. Får till slut fram att vi ska köra till korsningen längre fram och sen ta vänster och sen höger. Så gör vi....men framme vid korsningen är bara en stor serviceanläggning...(?) jajaja...vi kör som vakten sa och kommer till en till vakt.
Nej, nej säger han (på rumänska han kan givetvis heller inte engelska) vänd tillbaka och ta höger vid korsningen....Sagt och gjort. Vi gör det och är tillbaka på samma ställe. Där är ju dock en massa bilar och det står stora skyltar "BUY ME". Ja men då måste det ju vara där....kör in.....och blir stoppade....Nej nej säger en ny vakt (på rumänska för han kan ju heller inte engelska). Får fram att vi ska minsann ner dit där vi var men ska ta höööger i korsningen och sen vänster. Sagt och gjort, vi åker och hamnar nere vid servicestationen igen....Inte faan kan det finnas ngn försäljare här....Men en massa jävla bilar!!! Kan vi får köpa ngn eller????


Pontus går på upptäcksfärd och får tag på en tjej som kan liiite engelska. Hon ringer försäljaren och äntligen får vi fram att vi ska tillbaka till skyltarna med "BUY ME". Väl framme kommer det till slut fram att vi bara inte fick köra in på området och vakterna menat att vi skulle svänga om i korsningen för att sedan parkera på gatan.....!!!
P.s Vi är fortfarande utan bil.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar