söndag 9 oktober 2011

söta små barn

fortsätter på fg inläggs linje.

Idag när vi vaknade, tidigt som vanligt, var det några som självklart redan hade vaknat.
Hörde att lilltjejen gnolade lite så gick in i hennes rum...hörde konstiga saker....såg inte riktigt, var ju både mörkt och inga glasögon på. Men när jag började närma mig den lilla vita sängen med stängsel, såg jag detta...

Väl uppstigna ur sängen, frukostfrallor på bordet och magen, tänder borstade så kunde vi konstatera att vädret var riktigt jäkla uselt idag. Regn, blåst och inte alls i närheten av de 30 gr. som vi brukar vara vana vid. Vi vill ha tillbaka de graderna, tack!

Nåja...andra hyss på gång istället. Och det är här vi kommer till dagens utmaning.
Kommunikation är väl rätt hyfsad här ibland, men att hålla sig till sanningen och att verkligen stå för det som sägs eller skrivs. DET är en helt annan femma.

Händelse nr1. Skulle åka till en nyöppnad inomhuslekplats. Restaurang på ovanvåning för föräldrar och lekplats med massa spel o dyl, och självklart barnpassning på nedervåningen.
Öppettider utannonserades på hemsidan till kl 10 (på söndagar)
Rumänska som vi blivit i tidsuppfattning kom vi inte förrän halv elva.
"Nej, vi har inte öppet nu. Det öppnar kl 12"
Eh...jaha....hemsidan????

Händelse nr 2. Åkte istället till Baneasa för att inhandla lite fotbollskläder till killen och en bakmaskin till familjen. Står och funderar, granskar och frågar en hel del om bakmaskinen vi tittade på. Självklart värstingmaskinen. Frågar självklart om instruktionsbok....kan vara rätt bra att ha en och på rätt språk. Jodå, det fanns. Kollade i en bok av en annan maskin, och ja då, det fanns på engelska.
Hem igen, ivrig för att testa åbäket. Nej då, ingen instruktionsbok på engelska fanns det där.
Nehej....internet....nehej, inte den modellen.....Så bra, då blev det ingen bakning idag.

Hann också med lite modellande av lilltjejen. Konstaterat att vi inte har några porträtt av henne. Men hon ville mest bara leka med sin nya vagn. Undras om katten eller tjejen tyckte det var mest roligt?Killen testade tennis igår. Det var skojsigt värre tyckte han. Lekparken hann vi också med. Så hann vi nästan med att sy klart allt till killens riddarrum med. Sannerligen produktiv dag.


Lite mer sagt o hört

I bilen idag, efter att vi köpt en Ben10 leksak till killen upptäckte vi att vi glömt batteri
"Ja men då får vi minsann stanna vid affären och springa in och köpa det. Det finns inget annat sätt." Ja så var det med den saken

På kvällen när killen precis gått å lagt sig, pappa kommer hem i samma ögonblick
"Gonatt killen, sov så gott. Har du en puss o kram till mig?"
"Du! Jag är jättetrött, det har varit en lång dag i skolan idag. Jag orkar inte."

3 kommentarer:

  1. nu testar jag själv. funkar nog finfint.

    SvaraRadera
  2. Hurra, nu funkar det igen, om det inte bara var tillfälligt. Vad härligt att se alla bilder på de små. Det är sån't som får en att längta till nästa gång och så mysigt de hade det tidigt på morgonen! Hoppas du får igång maskien innan besöket kommer senare i veckan. Här är också kallt nu, bara 8 grader på morgonen. Brr! Pussar och kramar till alla. Mamma/Mormor.

    SvaraRadera
  3. Äntligen!!!!! Fattar inte varfäör det inte gått att kommentera dina inlägg! Så goa dom är, både de två- óch de fyrbenta. Fast mest de tvåbenta naturligtvis!!!!!Som man längtar efter dem. Det är inte klokt! Kramar till eralla / framor

    SvaraRadera