onsdag 26 oktober 2011

Hade det hänt något?

Tänkte igår när barnen hade lagt sig att jag skulle skriva något. Men jag kom inte på att något konstigt, roligt, uppseendeväckande eller dylikt hade inträffat.
Lite senare på kvällen när P kom hem skulle jag bara ge lite info om vad som hänt när han varit borta, och så hade det ju faktiskt hänt lite.....hmmm...hur är det med minnet? Var det nån som sa att det börjar förfalla när man börjar närma sig de 40?

Återger dagen här;

* Börjar så klart på morgonen med en grinig gubbe.
Jag är i full färd att köra ut från vårt Compound, samma väg som jag alltid kör....rakt fram. En bil framför mig börjar blinka, hysteriskt, med sina helljus. Knäppgök tänker jag...fortsätter rakt fram.
Hysterien med ljusen fortsätter. ( till saken hör att den lilla vägen ut fr husen är rätt smal och alla, ja alla parkerar utanför ingångarna) Till slut kör han framåt, svänger in lite till kanten, rullar ner fönstret, hytter med nävarna som bara en rumän kan och skriker "one way, one way"
Hmmmm.....ja visst jag kan köpa om det skulle vara one way, om det fanns några regler, skyltar som talar om detta! Dessutom kör alla (andra då) samma väg som mig. Tror nog att han bara hade en mycket dålig dag, eller så kan han inte trafikregler, eller så har han ngt poliskomplex och gillar att hitta på regler, eller så är han en chef som är van att alla andra runt omkring bara gör som han säger.

* På väg hem svänger jag in på vår väg och finner att den är helt och hållet superblockerad.
Till denna lilla sak här ju att det är byggarbetsplatser precis överallt. Så klart också där vi bor. De har bara hållt på sedan vi flyttade hit, säkerligen långt innan dess också. Blockerar ständigt vägen med grushögar för cementering osv.
Nu stod där en gigantiskt lastbil som höll på att lasta av massor av stenar. Kul.....bara att invänta att de skulle bli färdiga....

* Besök hos läkaren.
Japp det gjorde vi igår. Båda två var inbokade för vaccinationer. 2 hela timmar för att ta spruta, en för varje barn. Jo jag tackar ja.... så länge...vad fabian gör dom då? Och så väljer många att springa till läkaren så fort det är minsta lilla hosta på gång.
Hm, väl där fick lilla A börja. Hon skulle få tvinrix. På paketet stod "twinrix adult" OK....men bara en halv dos va?  Jajamensan, hon är barn, hon får halv dos (precis som i SE) men det finns inte bara för barn.
Sprutnissen kommer in. Nä, läkaren gör det inte själv.....de har självklart en sprutnisse till att ge alla sprutor. Gäller ju att vara expert på sitt område (!)
STOR nål kommer fram. Hinner inte reflektera över hur stor den är, förrän de ber mig hålla fast lilltjejen, de grabbar tag själva i henne som att hon vore en av själva Björnligan. In far den stora nålen och barnet skriker som en stucken gris. Och det fortsätter länge.......länge.....
Ja det var en spruta för en vuxen, med en nål för en vuxen "men vi använde bara halva nålen in i armen och halva dosen". Här kommer vaccinen i en förseglad liten box med en nål i. Är det en barnspruta får man två nålar att välja på.....sicken tur då!
Känner att jag är lite bitter på denna nål. Tur att killen fick en barnvaccination då!


Idag har vi bara varit på museum för att fira att L är så duktig i skolan. Har varit på terminens första kvartssamtal och han fick bara lovord den lille......
Så glad man blir!

3 kommentarer:

  1. Att du ens vågar köra i den stan är utom mitt förstånd. Hade du tvingat mig hade jag blundat (inte för att det hjälper, men då behöver man ju åtminstone inte se farorna). Och stackars lilla A - hoppas att hon har repat sig. Ge både henne och L en stor kram var från faster!

    SvaraRadera
  2. Sura gubbar som hytter med näven finns även här vill jag påpeka, men skillnaden är att här finns regler att följa. Fast alla har inte fattat dem. Vi har en gubbe(faktiskt utan hatt annars är ju dom de värsta! Förutfattade meningar ? Jag?) som inte har fattat att högerregeln gäller i slutet på vår gata. Han kommer ,rak i ryggen, i racerfart och kör som om han ägde gatan OCH HYTTER med näven om man gör en tendens att köra ut enligt gällande trafikregel. Gissa om jag som annars är en ganska timid person kan låta bli att låtsas köra ut? Roligt att se att han blir lika F-bannad varje gång.För övrigt vill jag bara säga att efter att ha upplevt Rumänskt temperament i Rumänsk trafik väljer jag att inte kommentera densamma mer på detta forum! MEN stackars , stackars Lilla A.Farmor skulle varit där och tagit den stygga sprutgivarmänniskan i upptuktelse!Dom kanske tror , ptecis som vi gjorde för 30-40 år sedan, att små barn inte kan känna smärta. På moppen skulle dom ha!!!!För övrigt kan meddelas att vi mår, är och finns , allt efter dagsformen som denna afton dock inte exakt kan preciseras.( Beroende på att arbetsdagen sträckt sig över 11.5 t)Känner mej "väck" och det beror inte på att jag närmar mej 60! Var rädda om er och kom snart hem till ett land där trafiken är välordnad och små barn inte får STORA sprutor. Kramar Farmor

    SvaraRadera
  3. Det hade ju hänt ganska mycket, i trafiken menar jag, men du börjar nog bli van och tänker inte på det på samma sätt längre. Jag skulle dock aldrig köra bil i RO, men det gör jag ju inte i SE heller, så jag är väl inte rätt person att ha några åsikter. Stackars lilla A. Jag vet hur det känns. Glömmer aldrig när stora A var liten och fick en spruta rakt in i låret när han satt uppkrupen i stolen med benen under sig. Det var hemskt och vilken chock. Det gläder ett gammalt mormorshjärta att det går så bra för L i skolan. Känns så skönt eftersom det var lite jobbigt i början. Hälsa honom att teckningarna var jättefina. Sitter på kylskåpet. Kramar från Mormor.

    SvaraRadera