tisdag 4 oktober 2011

Fundersam

Sitter just nu med lite frågetecken i knoppen.

Har precis idag haft ett möte med en tjej från en organisation, välgörenhet, som jag å grannen hoppas ska bli en ny kompanjon. Har fått lite prover på en beställning...ser bra ut än så länge, men det blir en del finslipande, funderande, mätande, klurande, letande efter allt möjligt innan vi kan få det här att gå i lås.
Funderar också på att vi har det så himla bra! Många klagar på så mycket, pengar hit, boende där, bekymmer hit och lite till. Då skulle man vara här och bo på landsbyggden. Där finns det ofta inte pengar till skolan, material, lekplatser till barnen m.m. När den här tjejen startade organisationen för ca 6 år sedan, hade många i hennes hemby inte ens el. Nu är det ett ständigt jagande för sponsorer, nya projekt för lekplatser, senioraktiviteter, klädinsamling (många har inte ens råd att köpa nya kläder).
Tänk att ha det drivet att göra något för en hel by, starta denna organisation och efter några år dessutom ha ett antal personer från byn som heltidsanställda. Organisationen tillverkar fina hantverk som är  till försäljning. Och det är där vi ska komma in.

Om det nu är någon som är mer intresserad, har lite knep å knåp att komma med, bland annat transportlösningar. Tveka inte....du vet var jag finns!
Som jag sa till henne på finfin svengelska...."many rivers make a sea"

2 kommentarer:

  1. eftersom lilla mammsen inte kunde lägga några kommentarer testar jag detta nu

    SvaraRadera
  2. och det verkar ju ha gått som smöret. tror jag måste skicka glasögonen hon glömde här!

    SvaraRadera