torsdag 6 oktober 2011

Förkyld

det är ju attans att man alltid ska bli förkyld.....

Känns just nu som att huvudet spränger och näsan antingen rinner eller är supertäppt.
Vem är det som har kommit på den infernaliska ideén att detta är något att ha? Jag förbaskar den som uppfann baciller och virus.
Tack iaf till alla vetenskapsmän som hittat på de användbara vaccin, piller och allt annat möjligt som finns på vår marknad idag.  Piller är något som de annars använder mycket flitigt här i landet. Det finns piller för allt, allt allt. Bara att beskriva sina symtom på apoteket så tar de fram en lämplig produkt. Antar att alla som jobbar där har en högre utbildning och säkerligen är apotekare allihop. Tur också att några av dom pratar engelska eftersom jag ännu inte kommit mig för att lära mig mer ord på rumänska.

Apropå rumänska har jag faktiskt börjat mina lektioner nu. Har bara haft en lektion, nästa är imorgon. Får se om jag orkar göra läxan. Ska tydligen kunna hålla någon slags hälsningskonversation på rumänska. Jag kan säga. Eu sunt Sofia, sunt din Suedia. Ja det kan ni säkerligen lista ut vad det är.....?

Killenlillen vill också minsann lära sig språket, rumänska alltså. Engelskan går ju nästan som ett rinnande vatten. Han vill inte bara kunna säga hej, hej då. Tycker kanske att det är nog så väl med engelskan ett litet tag till. Men det sägs ju att det är nu i deras små liv det är som bäst att lära sig saker. Svampar som de små hjärnorna är. Och det kan jag verkligen relatera till idag. Så mjuk känns min hjärna, men inte att den absorberar något för det inte.
Lilltjejen funkar det också väldigt bra för. Hon pratar ju inte, men hon förstår faktiskt en hel del engelska. Tänk om man skulle vara liten igen !? eller nä.....

Glöm inte att kolla in de andra sidorna.....nu har jag faktiskt varit iväg för att inhandla ett minneskort igen !

ps. det är för övrigt ca 30 grader varmt här nere fortfarande.....=)

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt hur snabbt små barn lär. Tänk om man kunde få låna deras förmåga under någon vecka eller så, då hade man kunnat utföra stordåd! Ska bli SÅ kul att ses i nästa vecka - längtar. Då antar jag att vi packar lite svalare kläder också?

    SvaraRadera
  2. jag skulle tro det. min Weatherforecast säger att det faktiskt ska bli 9 grader på söndag...hmmmmmm

    SvaraRadera