söndag 25 september 2011

Trötta?!

Idag är det söndag
Igår var det lördag

Det känns som att det borde vara fredag så att man fick sova lite till imorgon bitti igen.
Intensiva dagar. Jag tror minsann att pappa å mamma kör slut på oss. Eller är det tvärtom?
Jag vet inte riktigt säkert, men det verkar som att vi alla är lite småtrötta. Kanske är det nått i vattnet?
Nej, förlåt, vi (eller iaf det manliga släktet) har ju inte druckit vattnet, snarare testat lite Ursus eller Prince Mircea.

Så varför är vi då så trötta kan man undras?
Det är ju självklart lite sightseeing som har bedrivits, en hel del mat som har förtärts å så klart är det 2 par fötter som ska upp å trampa alldeles för tidigt i våra sinnen. Nog om det. Vad har gjorts?

Jag å Pontus har jobbat en del.
Har slängt ut modern å fadern på en hel del äventyr och de har faktiskt kommit tillbaka helskinade varje gång. Eller nästan iaf. Pappa har klagat på både ont i fötter å ben. Men det är ju inget som kvällswhiskeyn inte har rått bot på.

* Sightseeingtur i Bukarest - CHECK, mamma å pappa har testat
* Herestrau Park - CHECK, slängde ut desamma med yngsta barnet på lite lekplatser
* Lipscani - CHECK, har ätit lunch där, kollat in lite marknadsstånd och konstaterat att det hade varit bäst att åka till Dragonul Rosu.
* Bordell(o) - CHECK, av det manliga delen av oss. Fotboll kollades in. Den yngsta av dom fick äppelpaj och var lagom uttråkad resten av tiden.
* Baneasa Mall - CHECK, av det kvinnliga delen av oss. Medans de andra kolla på fotboll spenderade vi pengarna istället. Vi har dock ätit lite på restaurang där med...och inte att förglömma spelat en hel del spel också
* Palatul Regal - CHECK, kollade in en utställning med rumänsk konst och religiösa utsmyckningar. Var så där måste jag säga, men första museumet jag varit på här så det får väl räknas som nått
* Parlamentsbyggnades, Peoples Palace - CHECK, tredje gången gillt funkade det!! Första gången var det inte öppet, andra gången var alla grupper fulla, så sista försöket var idag.
* Caru Cu Bere - CHECK, med übertrötta barn tog vi oss dit och medans vi andra försökte oss på lite mer traditionella rätter hamnade en simpel kycklingfilé och pommes på pappas tallrik. Hmmm

Och så lite bilder på det kanske?2 kommentarer:

  1. Kul att se vad ni har för er om dagarna. Verkar vara ett fullspäckat schema. Roligt och härligt för er att få vara tillsammans och göra saker. Roligt också för A och C att se ert hem och ert nya hemland. Det blir ju en sannare bild av ert liv där nere när man upplever det hela på plats.Visst är det kul med alla bilder , men det är ännu roligare efter att man varit "på plats" . Beträffande de där 2 par fötter som tassar omkring allt för tidigt på morgnarna kan jag bara säga att jag för min del skulle vara överlycklig över att få höra 2 par små och 2 par stora fötter komma tassande/klampande oavsett tid på dygnet= läntar efter och saknar er otroligt mycket!!!!! Hälsa till alla och njut av de återstående dagarna! Kram Annette

    SvaraRadera
  2. Trötta? I dag är vi trötta. Kom hem sent, slängde in väskorna, packade inte upp mer än toalettsaker, men upp kom vi sex timmar senare, utan 2 små, 2 stora och 8 tassande fötter. Kändes konstigt. Det var jättekul att äntligen ha fått se hur ni bor och hur det ser ut i Bukarest. Mycket blev man imponerad av samtidigt som annat var mer beklämmande att se. Men det viktigaste av allt var ju att träffas igen. Kramar till er alla från Mormor och Morfar.

    SvaraRadera