lördag 10 september 2011

Lördagmorgon

Jag undrar om det någonsin är så att morgonstund kommer ha guld i mun?
Och varför är det så att man alltid är som tröttast fredagkvällar när den så kallade helgfriheten infinner sig?
Vem är det som har bestämt att barn ska gå upp tidigt även på helger? Vem är det som har varit så smart att programmera dom till det?
Och så en fråga till? Vem är det som lär barnen ordet namnet "mamma" först av alla ord.
Och hur kommer det sig att det är det enda ord de vill använda/lära sig för tillfället är just det ovan nämnda? Huvudet orkar inte höra mer....
Ett litet tack sänder jag dock till den fiiina person som började importera kaffe till Sverige så att vi efter denna historiska händelse har fått avnjuta denna ädla dryck!

Ett litet utdrag från frukostbordet sänder jag er på denna lördagsmorgon

-"pappa, vad gör du med osten. Akta dig"
-" ska du smaka L?" säger pappan med smårynkor över näspartiet
Efter en liten tugga fryner den lille pojken och utbrister
-"uöäk......det är ceasarost" (ngn som vet vad det är?)
hehehe hörs från pappan....-"hehehe, ville inte ge honom förutfattade meningar. Ska du också smaka? Var inte en sån fjant."
-"Jag vill väl ändå inte smaka när killen inte heller gillar den."
-"Ja men det är inte så farligt. Det är bara mer av en vuxenost, lite saltare och med en touch av fis"
Ja, typ smaklig måltid då....

1 kommentar:

  1. Jag är helt säker på att även din tid kommer beträffande sovmorgnar.Är också helt övertygad om att när den dagen stundar kommer du att sakna att vakna av _"mamma"( vilket f ö är ett av de vackraste ord jag vet. Farmor är ett annat)Dessvärre kommer den tiden att infinna sig fortare än du tror och då sitter man där och undrar var tiden tog vägen. Så passa på och njut för den här tiden kommer aldrig tillbaka.Ok måste dock erkänna att vi också visst var trötta när barnen vaknade( i synnerhet då vi tog vartannat morgonpass när P hade för vana att vakna kl 5 för att -"opp leka") Men tiden kommer aldrig tillbaka och plötsligt är det istället så att man inte kan gå och lägga sig när man är trött, av den enkla anledningen att ens ungar har andra vanor och intressen och kommer hemrumlande bortåt morgonkvisten. Men nu är nu och se´n är se´n! Om det blir för jobbigt kan du sätta dem på första , bästa flygplan och skicka hit dem. Men då måste ju lilla A förståss lära sig att ropa -"Farmor" vilket ju tyvärr har visat sig vara en omöjlighet så här långt.Kramar Farmor P.S. Den där osten verkar spännande. Rekommenderar dock tandborstning efter inmundigandet av denna , för att undvika samma "doft i båda ändarna"! Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera