torsdag 24 november 2011

Thanksgiving

Idag är det Thanksgiving. Något som inte är direkt stort i Sverige men som vi ändå kommer i kontakt med eftersom sonen går på amerikansk skola.
Vi kan ändå skicka en tanke till alla dom som inte är så "fortunate" som oss och jag tror att vi alla skulle behöva lite eftertanke någon gång ibland, på hur bra vi egentligen har det. Här blir man varse om det varje dag. Så idag har vi sagt Tack....och så har vi ätit. För det är ju det som Thanksgiving också handlar om. Mat....ja lite motsägelsefullt, men ändå.

På skolan har de firat i klassen. Det gjorde de genom att vi föräldrar tog med mat eller dessert som de små trollen sedan kalasade på. Förhoppningen var väl att barnen var med och lagade maten. Vi föräldrar var också bjudna.
Vi för vår del bakade självfallet chokladbollar (som var absolut populärast på dessertbordet. Inte en boll fanns kvar men tydligen mängder av annan dessert) och köpte köttbullar på IKEA. Japp där har vi varit igen och jag orkade bara inte rulla fler bollar än de 80 chokladiga vi gjort.

För övrig har jag noterat två olika fenomen här idag
1. Ineffektivitet
Tror att jag skrev i sommras om hur man anlägger ny trottoar här nere. 10 man som gräver för hand, plockar bort gamla plattor för att sedan lägga dit nya plattor. Fint blev det visserligen, men man undrade lite varför de skulle lägga en ny trottoar just där.
Det verkar som att de själva också har kommit på den tanken, för nu är hela trottoaren som bortblåst och man håller tydligen på att göra om vägen lite. Ogjort jobb eller?

2. Uppfinningsrikedom
Vad gör man när man inte har någon bil? Man har köpt en stor kamin så att man ska slippa frysa om vintern. Den är för stor för att direkt bära med sig hem, säkerligen tung också. Och för stor för att ta på bussen.
Jo då tar man en stor kundvagn, lastar upp åbäket och drar den sedan hela vägen hem. Vägen för övrigt är en 80-väg och alla kör som , ja ni vet vad. Dessutom ligger ju hemmet en bra bit ifrån alla butiker....
Hemkörning någon?

Passa nu på att säga ett Thanks ikväll!

2 kommentarer:

 1. Visst har vi det bra, men man kanske inte tänker på eller uppskattar hur bra, förrän man hamnar i en ny fas av livet som ni gjort. Och visst fick våra föräldrar vända på varje slant för att få det att gå ihop, men dom klarade det och gav oss en bra start i livet. Så i kväll får det bli, Thanks. Sköt om er. Mamma.

  SvaraRadera
 2. Jag säger som Mamma- Visst har vi det bra! Ärligt talat uppskattar jag allt som blivit mej givet. En fantastisk familj,trygghet och hälsa. Brukar faktiskt tänka på min morfar ganska ofta. Hans mor och far var statare och hade stor familj och morfar , som var född 1912 hade inte ett slutbetyg från skolan pga skobrist! Jo, det stod så i hans betyg. Så visst var det fattigt i Sverige också för inte allt för länge sedan. Beundransvärt är att han i vuxen ålder läste in en ingenjörsexamen och fick det bra. Vi har SÅÅÅ mycket att tacka för.
  Beträffande 1) ineffektivitet, kan man bara konstatera att det åtminstone ger arbetstillfällen. Kanske ngt för Sverige att ta efter.
  2)Uppfinningsrikedom,Nöden är uppfinningarnas moder och i det här fallet kan man konstatera att det är ett miljövänligt sätt att transportera saker på.
  önskar er en trevlig helg och så småningom en fin vecka . Vi hörs efter Playa del Ingle´s. Kramar till er alla. Annette

  SvaraRadera