torsdag 10 november 2011

Bråda dagar

Sitter här nu vid datorn...igen. I min ensamhet....igen.
Men idag gör det inte så mkt att det är ensam. Har varit fullsmockade dagar för oss alla och det är rätt skönt att vila huvudet lite.

Veckan startade som vanligt i måndags. Den har ju en tendens till att göra det. Och som vanligt är det så att så som veckan inleds, brukar den oftast sluta.
Dagen fortsatte iaf med tandvärk. Trodde ju att jag skulle slippa det här med tandvärk ett tag eftersom jag precis tagit ut min visdomstand. Trodde också att det skulle bli bra eftersom den drogs ut i SE.
Slutar jobba. Hastar sedan iväg upp till Berceni för att kolla in vår order på våra produkter.....mycket som återstod att göra. Sen hasta iväg ner till Bukarest igen ( tyvärr mor o svärmor fick det gå undan, tur man har bra lysen ) för tandläkartiden kl 17. Tur är hittar jag dit och en parkeringsplats.
Sen hem igen direkt efter den tiden som dock tog en timme utan att man hittar bekymret. Får beskedet att komma tillbaka dagen efter.


Tisdags; släpar barnet till skolan, trött som få. Släpar mig själv till jobbet, trött som få. Lilltjej är hemma. Lyckas boka in ny tandläkartid till efter skolan. Åka och handla mat direkt efter jobbet, hem med kassar. Upptäcker att tjejen är vaken, vill ej sova mer. Stortjuter när det är dags för mig att åka å hämta Ludvig. Planen min är att han ska följa med till tandläkaren.
Stortjuter när jag säger detta till honom. Kompis kommer förbi, bjuder hem killen till sig. Självklart vill han det. Jag åker till tandläkaren. Åker sen hem, är med A ca 1 timme. Gör mig under tiden iordning. Kl 17 åker jag in till stan igen (puh) för att hämta killen. Min plan är att hinna tillbaka hem i rusningstrafiken, lagom för att lämna killen hemma och för mig att ta mig till bussen för att åka på Ladies Night. Bussen avgår kl 19.
Kl 18 är jag på plats hos kompis. Då ska de äta, jag får kaffe. Sluprar i mig den, killen ska ej med. Lyckas till slut komma in i bilen. Kl är då 18.40. Konstaterar att jag inte hinner med bussen....
GPS hittar ej restaurangen, tänkte ju köra dit eftersom jag ändå fick hästkuren Allan i  antibiotikakur (ja vi är ju i Rumänien). Lägger ner planen och kör som en bäng istället. Nästan hemma ringer jag taxi. De ska komma till lägenheten. Kl 19.15 passerar jag skolan. Bussen står kvar!!
Ringer väninna....De lovar vänta.
Springer upp med killen, springer till taxin, slänger till honom en femma och ett ursäkta. Springer till bussen.
Jag tar sen några glas vin till salsadansen. Hästkuren Allan får vänta tills på onsdagen.

Onsdag; Sliper släpa barn till skolan. Maken gör det. Jobbar och hämtar sen killen.
Är ute å leker på skolan. Sedan hem å fikar innan jag och barnen hoppar in i bilen.
Upp till Berceni igen. Lockar killen med nintendo i bilen och att han ska få se landet.
I bilen tycker killen det är jättespännande. Vi räknar bilar och hus där man eldar i. Killen konstaterar att det finns många "skrotiga" hus. Han undrar varför man vill bo i skrotiga hus. Men tycker det är fint på landet med alla ängar, vill bo där, men inte i något skrotigt hus. Väl framme upptäcker vi att det är massor kvar att göra, och att göra om. Killen börjar göra mosaik och tjejen är allmänt pillig. Inte bra i en litet utrymme där det finns massor med ömtåliga saker att pilla på. Kommer till slut iväg med alla våra produkter. Pust.

Torsdag; Släpar mig iväg till jobbet. Om möjligt ännu tröttare än sist. Killen åker bil till skolan.
Hem direkt efter jobbet för att se till att produkterna, ja och maken med, kommer iväg till SE. upptäcker samtidigt att lilltjej är vaken, har inte sovit och tänker inte sova heller.
Hämtar kille på skolan, leker en hel del där. Tar oss så smått hemåt när kl börjar närma sig fyrasnåret och dags för läxor. Väl hemma upptäcker jag att jag inte har någon nyckel! Nanny borta på helt andra sidan stan för att hämta vår kaffekokare som varit sönder. P på planet och vi har inte ngt telefonnummer till hyresvärden. Jippie.
Efter en tids campande hos en granne vi mötte på vägen kommer vi så småningom in hemma. Matdags. Tack och lov för mat i frysen....Sedan barn i säng. Några tvättmaskiner som ska tvättas och så lite jobb vid datorn igen......

Var det någon som sa att det var FREDAG imorgon????
TACKGODEGUD!!!!

2 kommentarer:

  1. Oj,oj oj,vilka dagar. Mycket ska hinnas med! jag fick en rejäl Flash back och mindes plötsligt den där tiden då man ständigt var på språng och utkämpade en ojämn kamp mot klockan. Och så TRÖTT man alltid var,men oj som jag kan sakna den tiden. Det märkligaste är att man hann med så mycket. Nu för tiden hinner jag inte med bråkdelen av allt det där, men är ändå trött när helgen kommer. ( Anar jag mej till en tanke omm att det finns ett samband mellan ork och ålder?) Hur som helst lovar jag att hålla ett vakande modersöga på sonen( vår alltså) och se till att han vilar lite och äter närande mat. Hoppas att helgen inte blir alltför tråkig och jobbig för dej. Var rädd om dej och barnen. Kramar till er alla/ svärmor

    SvaraRadera
  2. I dag är det verkligen FREDAG, och sen två dagar till med ledigt. Så nu hoppas jag att du och de små varvar ner och bara tar det lugnt. Så gott det går utan P hemma. Och KÖR FÖRSIKTIGT ute på vägarna. Kramar från Mamma/Mormor.

    SvaraRadera