söndag 27 november 2011

Advent å annat pyssel

Helgen har varit minst sagt händelsefull.

Vi har bland annat skapat julstämning så det står härliga till. För att det skulle komma igång var vi först tvungna att inhandla julstämningen.
Så nu har vi en plastgran med amerikanska blinkande ljus (obs vi har modellen värre så vi kan tydligen välja hur blinkandet ska vara, långsamt, ultrarapid eller ngt annat) I granen har vi även hängt upp icke krossbara, mjuka dekorationer. Har ju som sagt både troll å katter i huset. (katten har för övrigt redan övernattat i den)
Så har vi också sprutat på lite konstsnö.
Vi har en massa ljus, lite änglar i barnens rum, adventsljusstake och annat som sig bör.

Kvällen till ära har sedan killen haft sin andra övernattningsgäst och tjejen har varit på sin först sleepover. Varade tyvärr inte hela natten då storebror kom med lillasyster mitt i natten och sa att hon inte ville vara där inne längre, så då fick vi en nattgäst istället.

Dagen Advent har sedan fortsatt i samma anda.
Började tyvärr lite trist,men som tur var var änglarna uppe och räddade lilltjejen från värre skador än de hon fick. Hon ska ju upp å klättra precis överallt och idag trillade hon rätt ner i golvet med huvudet före så jag trodde hon skulle ligga kvar. Som tur var är änglarna uppe.

Sedan har vi bakat lussekatter, lussebullar och bakat (satt ihop) ett pepparkakshus. Huset byggdes enligt landets normer och byggkrav, så det går sönder lite titt som tätt men är ändå alltjämt trevligt.
Fika har intagits, ljusen har tänts och vi har synat och kryssat för en massa leksaker i julkatalogerna.

Kul att det snart är jul!2 kommentarer:

  1. Stackars Agnes, det ser ut att ha gjort rejält ont. Hoppas hon blir lite försiktigare nu, för hoppas kan man ju alltid. Men granen och pepparkakshuset blev fint, bullarna ser jättegoda ut, och ungarna härligt kladdiga om munnen. Vilken energi ni besitter. Kramar på er allihopa. Mamma/Mormor.

    SvaraRadera
  2. Aj,aj aj Lilla A.Det var en rejäl bula. Hon är allt en riktig liten vildbasare. Säger som Mormor-måtte hon bli lite mer försiktig. Men tyvärr så är det nog så pass illa att det är erfarenheter vi alla gjort och lärt oss av. Men synd om henne är det.
    Vilken härlig julstämning ni skapat. Ser riktigt mysigt och fint ut. Ni är energiska , må jag då säga. Julbaket ser synnerligen lyckat och smaskigt ut. Men med tanke på hur mkt barnen gillar lussebullar lär det väl få bli nytt bak snart igen.Var rädda om er och kramar till er alla Farmor Annette

    SvaraRadera