torsdag 19 januari 2012

Äntligen internet igen - Mitt i händelsernas centrum

Idag har man spärrat av gatan där jag jobbar.
Som tur är slutar jag tidigt så jag hann ut med bilen innan alla demonstranter tågade ner för gatan.
Sedan i helgen har det pågått demonstrationer gentemot den sittande regeringen och ett antal olika händelser som har ägt rum, bland annat avgång av en parlamentariker från hälsoministeriets. Det fanns tydligen också ett förslag på att privatisera hela hälsosektorn, samtidigt som de redan låga lönerna drastiskt reducerades med 25% under 2011. Tänk om det hade hänt i Sverige!
Inte undra på att de demonstrerar, missnöjet växer.
Den som vill veta mer om vad som hänt kan läsa på
http://www.nineoclock.ro/protests-in-bucharest-elsewhere-five-gendarmes-injured/

Till egna personliga bekymmer så har vi ett barn som åker på minsta lilla sjukdom som finns känns det som. Ja självklart finns det de som har det värre, absolut. Då får man ju ända vara glad för att det inte är värre även om det är tungt.
Just nu har vi fått konstaterat att den lilla har fått "falsk krupp". Torrhosta, heshet, feber etc. Denna senaste veckan har nog hon och jag snittat 5 timmar per natt. Jag hoppas innerligt att den lilla kroppen ska få lite vila snart!

Sedan vi kom tillbaka förra lördagen har vi hunnit med en del.
Killen var jätteglad över att se sin skola. Men det förbyttes snart till att det var världens sämsta skola och han ville inte gå dit något mer, för man fick aldrig bestämma själv vad man skulle göra. Sen  nästa dag var det roligt igen att leka med kompisarna för att vara samma visa igen när dagen var slut.

Tänker mycket på det där att man aldrig kan vara nöjd....varför ska vi i västvärlden ofta bara sträva efter något mer och inte tänka på det vi faktiskt har idag????

Tjejen har vi hittat en del sysselsättning för. Eftersom vi inte har svensk pedagogik att tillgå med den, som jag anser, mycket bra förskoleverksamhet som vi hade till L. har vi fått finkamma internet i sökande efter vad Bukarest har att erbjuda. Nu verkar det som att vi hittar mängder av olika aktiviteter som en "skola" anordnar. Ballett, laga mat, pysselklasser, musik etc. Där kan hon nog få den sysselsättning hon behöver.

P och jag har också hunnit gå ut. Åt middag med några vänner för att sedan göra staden. Som tur var tog vi oss inte ner till "gamla staden" då hade vi hamnat mitt bland lite våldsammare demonstrationer. Nejdå, vi hamnade på ett av Bukarest mest hippa nattklubbar. Notan för det var tinnitus (nog kändes det som det iaf), mycket ont i huvudet dagen efter och ett antal tvättar av hår och kläder.

Det var nog det för nu. Rapport om Sverige samt en hel del bilder kommer snarast!

4 kommentarer:

 1. Måste säga att det känns lite oroligt på många områden just nu! Det politiska läget naturligtvis. Vi tänker ju på Er och hoppas att i ni inte drabbas av det på något sätt. Man vet aldrig vad sådana här tillstånd i ett land kan leda till. När människor behandlas illa blir de lätt upproriska och eldar varandra i sin kamp mot orättvisor. Med all rätt naturligtvis , men vi tänker ju på Er så var rädda om Er! Sedan tänker vi ju mycket på lilla syster Yster, hon har verkligen otur. Vi kan ju inte hjälpa Er med att avlasta Er när det är jobbigt heller. Hoppas att det blir bättre när våren kommer. Tills dess får vi hoppas att dessa , ofta förekommande förkylningar bygger upp hennes immunförsvar så att hon så småningom får bra motståndskraft mot sådana. Hoppas naturligtvis att hon slipper vara sjuk , men jag läste någonstans om hur många infektioner ett barn " ska " ha under sina första två- tre år för att bygga upp denna motståndskraft ( har glömt hur många men det var en hel del) så vi får väl önska att det kommer något " gott" ut ur detta . Skönt att höra att storfilmen tycker att det är kul i skolan åtminstone varannan dag och att ni hittat aktiviteter till lilla A

  SvaraRadera
 2. Storfilmen? Hur kunde bli så när jag faktiskt skrev storkillen?

  SvaraRadera
 3. Kramar Farmor! ( märker ni att jag inte begriper mej på julklappen ännu?)

  SvaraRadera
 4. Vad bra att ni är tillbaka i internet-världen igen. Då kanske vi äntligen kan skypa igen i helgen, för nu är ni väl hemma hela tiden när det är så oroligt runtomkring, eller? Tills dess, kramar till hela familjen. Mormor.

  SvaraRadera