tisdag 20 december 2011

Bråda dagar inför julstök

Kom på att det var väldigt länge sen som jag bloggade något. Tror att det mesta som händer, filtreras i mitt huvud och sen kommer det inte ut så mycket därifrån.

I torsdags var vi bjudna till killens skola för lite julfirande. Eller rättare sagt, vi skulle ta med oss något så att barnen kunde äta och mumsa, föräldrar tittar på. Barnen gör sen lite pyssel...hmm..kletar på lite frosting på en kaka eventuellt dekorerar de den innan de äter upp den. Hmmm...behöver de mer att äta undrar man då....och hmmm...är jag ironisk eller bara lite allmänt fundersam till vad vi blir inbjudna till?
Nåja, de hade skoj iaf och fick spela lite julbingo medans föräldrarna städade.

Mannen har iaf kommit hem från sitt resande. Barn glada, jag glad, åtminstone tills dagen efter hemkomst.
Fredagskvällen förra veckan hamnade vi på ett IKEA julfest. Tema Röd matta. Eller så tolkade vi det iaf. Det var filmtema och karaktärer. Tycker nog att vi är så färgstarka karaktärer själva så vi kom uppsnoffsade som få och gick på röda mattan. Dans, mat, höga klackar, klackar i taket, vissa klackar mer än andras.
Dagen efter var en viss man mycket trött och då menar jag mycket trött. Själv fick jag stiga upp med tuppen, eller barnen i detta fall, 3 stycken dagen till ära då killen hade övernattningskompis.
Sen gick lördagens tecken mer eller mindre i dimma...så lite trött var man allt.

Söndagen bjöd på lite julshoppning. Verkar som att man aldrig blir klar....fastän man handlar "mindre och mindre" eller iaf till färre å färre. Men nu tror jag faktiskt att vi, nästan, är klara. Vissa saker blir att inhandla i Sverige när vi kommer dit.
Just ja....inhandlade också en liten juklapp till familjen (mig) en ny systemkamera, då den förra brakat ihop.
På kvällen hade vi sen lite julmys med familjen Björkman. Jansson, korvar, köttbullar, sill, lax stod på bordet. Det gjorde nubben också, men den tog inte jag.....
Barnen spelade mest Wii som maken fick med sig hem från Sverige. Kul i innan jul har vi med den.

Gårdagen bjöd på ytterligare en fest, nämligen på IKEA igen....för barnen denna gång.
Det bjöds på lite dockteater, lite förfriskningar å så kom tomten. Barnen fick lite leksaker, Hello Kitty och Star Wars gubbe. Mycket nöjda och glada miner för det.

Idag har bilen städats. Eller rättare sagt, jag satt i bilen och körde igenom en maskin (ja ni vet en sån som tvättar bilar när man inte orkar göra det själv) Enda skillnaden här från Sverige var att bilen gick som på en rullmaskin, så när bilen rör sig och det fullkomligen öser ner vatten, tvättmedel m.m. så blev jag väldigt illamående och trodde mig ha hamnat i någon vattenpöl nånstans. Nåja, jag kan nog vänja mig vid det sättet också.
Bäst av allt var att bilen också tvättades på insidan. Nåja, jag stod och tittade på när två andra gjorde det. Undan gick det och sedan var den nästan som ny igen. Så min fråga är självklart...varför skulle jag göra det själv när andra gör det så mycket bättre?

På eftermiddagen har sedan barnen varit i full färd med att pyssla. Lite julkort och de sista julklapparna till de där hemma. Mycket tid och tankeverksamhet ligger bakom. Stolt blir man över de små.

Lite bilder bjuder jag också på idag
lucia på ambassaden
dry martini
jag o den andra puman


2 kommentarer:

  1. Bara du fattar pennan har du en hel massa att berätta om. Det verkar inte finnas många lugna stunder, men roligt har tydligen både stor och liten. Snart är det dags för gamla S igen, det ska bli jättekul att äntligen få träffa er igen.
    Vi ses snart. Många julkramar från Mormor.

    SvaraRadera
  2. Jisses, så mycket det händer hela tiden. Kul att se . De där små munnarna på bilderna med pysslet víll man ju bara pussa på.Riktiga pussmunnar! Men snart så.......... Redan i morgon kväll -HURRA!!!!!!!! Det ska bli såååååå härligt .Kramar Farmor

    SvaraRadera