tisdag 13 december 2011

Lucia firande

Skulle idag ha berikad de små barnen på killens skola med mina stora erfarenheter och kunskaper om Lucia. Tur är så blev det inte så.
Fortfarande sjukstuga (hmm...kan man ana en liten misstänksamhet till att jag inte släppte iväg killen till skolan idag?) i hemmet, så alla var hemma. Eller inte jag å mannen då, men de två minstingarna i familjen.

Efter en hel dag (eller rättare sagt sen i fredags) hemma ville de små liven dock gå på ambassadens Luciafirande ikväll. Så visst fick de det. Inte kan det skada med lite Lussekatter, glögg, julgranar, luciamusik osv.
På plats kan ni säkert tänka er vad som hände.
Killen, så social som han är, hittade självklart en vän att leka med, så där var lyckan gjord.
Lilltjejen charmade så klart alla på plats med sina små tofsar och söta uppsyn. Hon klarade dessutom av att navigera sig själv till maten som var uppdukat.
Jag själv försökte hålla koll på de små liven så att de inte tappar/spiller/förstör/försvinner och så drack jag en kopiöst mängd vatten. För där var varmt med alla tända ljus. Men oj så fint. Och bra var ju att se att även svenska ambassaden stödjer IKEA i dessa tider.

Men mest av allt var jag nog imponerad av Luciatåget. Ett antal studenter från Bukarest Universitet hade övat in ett antal Luciasånger som Natten går tungafjät (eller så), goder afton, staffan stalledräng, stilla natt, OCH de gjorde det BRA och sjöng tom i rätt ton. Och tro mig, till Natten går är det inte det lättaste alltid.......

2 kommentarer:

  1. Så roligt att ni får uppleva lite svenska traditioner även i Bukarest. Lucia är så vackert och stämningsfullt. Kul för barnen att komma ut och träffa lite folk efter att de varit sjuka ett tag. Hoppas att det vänder nu så att alla är friska och pigga till jul. Vi längtar och väntar!!!!! Det ska bli SÅ skönt att ha er hemma ett tag. Kramar till alla er från oss. Annette

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt ni fick det med Lucia trots sjukstuga och på bortaplan. Ni firade förvisso mer än vad vi gjorde. När barnen är utflugna, så blir det inte något av den varan, inte förrän ev barnbarn bjuder in till firande. Men vi tog i alla fall en glögg på kvällen, efter att torktrasan farit runt i huset ett tag. Många kramar och så ses vi snart. Mamma/Mormor.

    SvaraRadera