måndag 5 december 2011

Nu är vi på G

Måste berätta om vårt (mitt å grannens) lilla roliga projekt.

Som ni säkerligen vet finns det både ett och annat barn, föräldrar, vuxna, gamla som inte har det så särskilt bra här. Rumänien är ett land som kommer på frammarsch, men det tar ett tag att komma dit vi är nu. De har ju en liten annan historia än oss.
Mamma och medmänniska som man är och dessutom lever ett gott liv i ett land där många lever på gränsen till extrem fattigdom gör att man självklart vill bidra något.

Vi har hittat ett litet projekt där vi samarbetar med en organisation här i Rumänien. En organisation, vars mål är att, genom olika initiativ stärka och utveckla färdigheter hos invånarna i kommunen Berceni så att de kan möta morgondagens utmaningar.
Efter kommunismens fall 1989 lades de flesta oljeraffinaderier ned i den närliggande staden Ploiesti. Eftersom de flesta invånare i Berceni arbetade där och med få möjligheter till nya jobb, orsakade detta en stor arbetslöshet och en stor ökning av antalet invånare som lever under fattigdomsgränsen.

Second Chance grundades 2002 som ett led för att försöka förbättra den svåra situationen i samhället. Det första steget skedde genom att en av grundarna beslöt sig för att förbättra två familjers julfirande genom att inte köpa julklappar till sin egen familj. Pengarna gick istället till mat, några julklappar och mat till dessa familjer istället. Några utländska voluntärer nappade på samma idé och fler familjer fick en bättre jul det året.

Kolla in mer på vår egna hemsida....www.123minsida.se/mysopys

2 kommentarer:

  1. Jag förstår att du berörs av all fattigdom du ser. Gott att höra att ni är ngr stycken som engagerar er för att hjälpa . Kram Annette

    SvaraRadera
  2. Det är en jättefin hemsida. Hoppas att det är många som hittar den. Jag har i alla fall gjort det och lagt en liten beställning. Mamma.

    SvaraRadera