söndag 4 december 2011

Minisemester och Nationaldag

I torsdags var det Rumäniens nationaldag.
Till dagens ära var vi alla lediga och man firade på gator å torg.
Längs gatan där jag jobbade hade man redan flera dagar innan satt upp rumänska flaggan längs allén. Och den är lång.Orkade inte räkna alla flaggor, men många var de. Dessutom höll de på att sätta upp en läktare mitt i rondellen så de spärrade av både en och två körfält.
Fick senare veta av min vetgirige son att det var för att en parad hålls längs gatan varje år för att fira nationaldagen. Men det är ingen idé att köra dit, för man får inte köra och det finns inga parkeringsplatser.
P.s vi såg inte paraden. Nej vi var hemma istället och njöt av en dags ledighet.
Dessutom packade vi, liite planering av fredagens lite hastigtochlustigt miniresa till Bulgarien. Destomer planering för kvällens 3-rätters middag. Mer om den under middagsrubriken.....

Off we went på fredagen till Bulgarien......
Mkt trevligt land eftersom vi inte stötte på polisen. Har hört att de är än mer korrupta än i det land vi för tillfället lever i.
MYCKET  god mat.....och mat fick man så man storknade. Mat i stora lass, och billigt var det med. Också det billigare än i det land vi för tillfället lever i. Hur nu det kan vara möjligt.
Mer om resan kommer under reserubriken.....Först en liten sneakpreview....


Varmt? Jajamensan....man kunde nästan tro att vi var på Rivieran....

3 kommentarer:

  1. Oj vad jag saknar de där barnen precis i detta nu! Längtar tills vi ses, måtte veckorna gå fort till jul... Ser även fram emot att läsa mer om er weekendresa. P och jag var ju i Bulgarien också för ett par år sedan, tyckte också maten var bra (men tajmingen kunde helt klart förbättras, generellt sett fick vi in potatis först, därefter lite sallad, kanske en efterrätt och till sist köttet. Lite skumt, men nya erfarenheter berikar ju livet sägs det). Som jag skrivit på FB, låt oss höras på skype snart så jag kan planera julshoppingen! Kram

    SvaraRadera
  2. Verkar ha varit en trevlig helg. Kul att se att ni tar er för att göra så många roliga saker ochh att seså mkt. Men precis som E längtar jag efter er alla , men i synnerhet de båda små älsklingarna. Riddaren var ju för härlig. kanske ett förslag till nästa sommars lekdag. Kram Annette

    SvaraRadera
  3. Ni ser ut att ha haft det jättemysigt. Och vädret hade ni också tur med. Vilken tuff rustning L fick prova, han måste ha varit hur stolt som helst. Vi kanske missade något i höstas, men det går väl fler resor? Kramar till er alla. Mamma/Mormor.

    SvaraRadera