onsdag 25 januari 2012

Världens bästa ineffektivitet

Ni kan ju få rösta vari problemet ligger i denna lilla ekvation som jag ska förtälja lite om;


Idag när vi vaknade var det snöstorm. Och då snackar vi snöstorm, så det är klart att strömmen försvinner med den. Problemet var att det tydligen bara var i vår lägenhet som strömmen var borta. Hos alla andra grannar, trapphus m.m verkade det funka. Upptäckte detta efter ett antal tända värmeljus.
Jag och killen var mitt i frukostätandet (påklädda i mörker) när min snilleblixt kom farande att det nog var en propp som hade gått. En titt i proppskåp kunde konstatera detta.
Men inget lyste trots att jag "pluppade" upp säkringarna. Hörde vår lille alltiallo i garaget, klappra ner och sa på min bästa rumänska att vi inte hade ngt lyse.
Han kollade på huvudsäkringen i garaget och så varde ljus å lägenheten. Jag och killen fortsätter äta och så släcks allt ner igen efter ca 5 min. Jag på vårt proppskåp igen, inget händer, klapprar ner till garaget, alltiallon är på huvudsäkeringen o säger ngt i stil med att vi har ngt fel i lägenheten, ja på lamporna då....näää? menar du säger jag, men det är allt som lägger av å inte bara lamporna!
Upp i lägenheten igen. Varde ljus o vi fortsätter måltiden, passar på att sminka mig vid frukostbordet och ja...ljuset lägger av igen. Killen lyser mig med ficklampan i ansiktet så jag kan slutföra min krigsmålning.
Sen ner till garaget, ingen alltiallo så jag pillar själv lite. Ljus tillbaka.
Nu är klockan dags att gå till skolan. Ingen nanny i sikte. Upp med lilltjej, ut i snöstorm med två påbylsade barn och en vagn på icke skottade vägar. Dagens motion fick jag där.

Väl hemma igen hade A kommit. (Hade även sagt till alltiallon igen att vi fortfarande inte hade ngt ljus. Han muttra nått om "scunt")
Får tag på maken som ger mig telefonnr till vår kontaktperson för lägenheten. Hon menar på att vi ska prata med "kontoret", men hon ska ringa ägaren först och ska sedan återkomma.
Kommer till slut iväg till jobbet, men ingen ringer mig.
Ringer A som säger att ingen varit i lägenheten från kontoret. Ringer kontaktpersonen igen. Hon säger att de ska komma. Hör inget från A. Ringer till kontaktpersonen igen....hon säger de varit där men att de fått dörren i ansiktet. Ringer A igen. Ingen är där. Ringer kontaktpersonen igen.....
Ja så håller det på ett tag. JAg ringer A och kontaktperson, denne ringer ägaren som i sin tur ska ringa till kontoret och därefter får tydligen inte kontaktpersonen all info. Å min kollega bara skrattar.....
Vadå ineffektivitet....nä jättebra system!!!!

Till slut har vi tydligen ngn fr kontoret i vår lägenhet när jag pratar med A. De är inga elektriker och konstaterar bara att det är ngt fel någonstans i byggnaden som gör att det förbrukar mer el och så går proppen. Så vi får bara halva lägenheten upplyst tydligen för annars går proppen. De kan heller inte åtgärda ngt för de har så mkt annat att göra då!  QUE WHAT???
MEn lugn lilla jag, de skulle återkomma.

Hela eftermiddagen går......inget ljus. Jag vågar heller inte slå på proppen för badrummen och sovrummen eftersom de sagt att då allt igen. Ingen kommer. Jag ringer kontaktpersonen ingen. Hon menar på att jag ska prata med alltiallon igen. Jag menar på att vi inte kan kommunicera med varandra och han kan inte el! Hon ska då ringa ägaren o se om denna vet mer och återkomma.
Detta var kvart över fem. Nu är klockan kvart över åtta och ett antal samtal till kontakpersonen senare.
Denne svarar dock inte längre i telefonen.......
Och ute viner snöstormen vidare....undras om all el går inatt?
Tur att vi varit på IKEA idag o bunkrat upp med värmeljus. 200 st.

Om ni orkat läsa detta....rösta gärna i min omröstning!

7 kommentarer:

 1. Jag skulle betalat för att få se när du sminkar dig vid frukostbordet genom att Ludvig håller ficklampa i ansiktet:) Hoppas ljuset kommer tillbaka snart! Kram faster Slemmeli (som L brukar säga)

  SvaraRadera
 2. Arma människor! Vilken himla otur att detta händer precis när P är i Sverige! Men bra Karl, eller i detta fallet kvinna reder sig själv och är det ngn som ska göra det är det du. Hoppas och tror att du löser det. Men jag känner verkligen med Er. Håller dock med faster om att jag skull vilja ha sett när du sminkade dej i morse. Och säg inte annat än att killen är hjälpsam! Hoppas att ni får värme tills det är dags att sova. Kanske ide att skaffa lite ved till kommande kyliga dagar för elen verkar man inte kunna lita på! Värmande kramar till Er alla Svärmor. Ps hade jag kunnat skulle jag skickat lite ljus och värme via cyberspace!

  SvaraRadera
 3. Jag hade gett upp för länge sen!! Hoppas ni får ström snart med tanke på vädret. Förresten kul och se lite ljus och rörelse i ert hus igår. Är mannen hemma länge eller? Kramar Weronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja...klart han är hemma när det strular som mest här nere =)
   Han kommer hem imorgon igen....Hoppas jag....om planen kan landa

   Radera
 4. Stackars er. Hoppas det har löst sig nu. Och att vädret har lugnat ner sig. Men IKEAs värmeljus är bra, de både värmer och lyser upp. Vi kanske inte behöver allt annat mordernt skit! Sköt om er. Mamma.

  SvaraRadera
 5. Jag skulle nog bara vara förbannad och svära mest hela tiden. Man känner sig så hjälplös och utlämnad till andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så känner jag mig mer eller mindre hela tiden här. Men det är ett bra prov för mitt tålamod, för det kan nog övas upp och det gör det med råge här. Har kommit fram till att bästa är nog att bara skratta åt eländet så kanske det blir bra en dag....=)

   Radera