lördag 21 januari 2012

Jag ser det snöar, jag ser det snöar....det var väl roligt, hurra. Eller?

Vaknade till lite smattrande regnsstänk på rutan imorse.
Eller vem försöker jag lura. Det var barnaskrik som väckte mig, som "vanligt"
Men just idag gjorde det inte så mkt, för det var på morgonen, och inte mitt i natten som det har varit minst sagt under hela veckan.

Under tiden som killen var på sin fotbollsskola (8,30-10,30 = vem är smart att sätta en sådan tid på en ledig lördag???) så förvandlades regnet till snö. Visserligen blötsnö, men vad gör väl det när man har två überlyckliga barn?
På med overaller, kängor, vantar, mössor etc. och ut i snön.
Det första de fick göra var att riva pepparkakshuset. Det tog inte lång tid med tanke på kvalitén vi hade på huset.
Sen började snögubbebyggandet.
Hjälpte till lite. Men eftersom man allt som oftast som förälder inte är lika klok när det kommer till sitt eget val av kläder som för barnen, så frös jag rejält om mina händer.

Så nu återstår det bara att se om man är lika förberedd på snön här som man alltid är överallt, oavsett var den faller.......
5 kommentarer:

 1. Tänk att farmor är lika lycklig över snön som barnbarnen! Tack och lov att jag har barnasinnet kvar. Och visst blir det ljust och fint. Man blir liksom ljusare i sinnet när det är vitt ute!. Kraar till Er alla. Hoppas att söndagen blir lugn och skön!

  SvaraRadera
 2. Tänk vad lite snö kan göra. Man ser att de tycker det är hur skoj som helst. Och säkert har de längtat. Utomhusleken blir ju så mycket roligare på vintern om det finns snö! Nu har vi också lite snö, 2 cm tror jag. och visst blir det mycket ljusare ute. Stora kramar till er alla. Mormor.

  SvaraRadera
 3. Åh vilka härliga bilder! Det ser ut som att ni hade en rolig dag. I Malmö är det barmark som gäller, men bara några mil norrom ligger ett par cm snö. Någon snögubbe blir dock svårt att få till... Kram

  SvaraRadera
 4. Hej hej
  Har man rejäla vintrar i Bukarest? Vi fick också snö i dag. Jag var först av alla i hela Täby ute i spåret. Det var klibbig snö och jag fick vända hem. Jag har inte åkt skidor på två år pga att jag haft ont i höger knä. "Jag har olika längd på mina ben" sa jag till ortopedläkaren. "Då mäter vi sa han". Detta var för ett år sedan. Alla mina skor fick höjas 2 cm på höger fot. Därför kan jag nu åka skidor och mycket annat och har ett fullt friskt vänster knä dessutom.

  Det är såå himla roligt att läsa din blogg. Hur mycket tid ägnar du åt den varje dag? Hur hinner du med allt som du skriver om. Vi pensionärer tar det lite lugnare vill jag lova.

  I morgon skall jag åka skidor igen. Christer skall bowla med sina kompisar. Men nu skall vi dricka kaffe och hälsar till er alla,Irma.

  SvaraRadera
 5. Visst kommer det lite snö även här. Förra året var det tydligen en hel del snö här, ngt man eg inte är helt komfortabel med. Oftast snöar det mest bara i bergen, men där kommer det desto mer.
  Idag har det dock varit nästan 10 grader, så mycket snö är det inte nu. Däremot har jag sett på min telefon att vädret framöver kommer bjuda på snö, regn och vara allmänt trist som min telefon uttryckte det......
  Skidor eller annan utförsåkning gör vi dock inte här. Hittar inte direkt ngn backe i närheten.
  Irma - Tid i anspråk för bloggen ca 30 min varje dag =)

  SvaraRadera