torsdag 26 januari 2012

Kan det verkligen bli värre?

Snökaos....

Och då menar jag snökaos......

Jag trodde nog inte på fullt allvar när jag undrade om man skulle vara lika förberedd här nere som man är i Sverige när vintern äntligen anländer.
Jag hade inte behövt vara orolig.

Det var värre här.....

Skolan stängd idag pga ovädret.
Nanny A lyckades komma hit. Det första hon sa var "Jag kan inte förtälja hur det är där ute. Det går inte att beskriva" Hmmm....det lät ju som värsta krigszonen.
Vis av tidigare erfarenheter trodde jag nog att hon överdrev eftersom de tenderar till att göra så här nere.
Men efter en liten koll ut på vägen från vårt Compound där en bil vände, så förstod jag att hon hade rätt i att vi faktiskt var insnöade på området och inga bilar kom in eller ut.

Lyckades efter mycket om och men att få tag på en chaufför (tack o lov hade jag sparat telefonnr till IKEA´s och ambassadens chaufför) Han kunde ställa upp. Det tog honom en timme att komma hit.
För att ta mig till bilen var det bara att bylta på sig och klättra över alla snöväggar som hade blåsts upp, undvika alla bilar som försökt ta sig ut.
Kom till slut till jobbet iaf. Kom också hem med samma chaufför. Tur att man har kontakter.
Väl hemma skickade jag hem A och sen tog jag med barnen ut.
En var överlycklig och kastade sig i snön trots den envisa blåsten.
Den andra var mindre lycklig och jag undrar hur det ska gå i Österrike......senare fråga som dock återstår att besvara.

Lite bilder på kaoset ser ni nedan!!

För övrigt har vi nu ljus i lägenheten igen. Ringde och skällde lite på kontaktpersonen. Det gjorde visst susen.
Ett plus i kanten och en positiv sak var att vi nu ser bättre än någonsin i bla badrummen då elektrikern även bytte alla lampor som var utbrända. (sådana vi inte lyckats hitta)
En liten konklusion till det är jag numera inte ska göra ngt i lägenheten själv och ödsla tid på att leta efter saker. Bara ha tålamod så löser sig säkert sakerna till slut.....

eller inte......


2 kommentarer:

  1. Men stackars Er! Tycker synd om Er . Det är visserligen fint och mysigt med snö, men det finns ju en gräns för hur mycket snö man vill ha. Tur i allafall att ni fått tillbaka elen. Det kunde blivit riktigt jobbigt annars. Av bilderna att döma verkar L tycka att det är kul med snön , men lilla syster yster ser inte ut att uppskatta den lika mycket. Men det blir säkert bättre i Österrike. Där brukar ju vara varmt och gott v 12. Var. Rädd om dej och kör inte bil i detta snöskators om du inte är absolut tvungen. Är nämligen rädd om dej! Ja om Er allihop naturligtvis. Kramar Svärmor

    SvaraRadera
  2. Oj, det var mycket snö som du sa, och blåst upp har den på alla möjliga och omöjliga ställen. Vi får hoppas att det inte kommer så mycket mer så att ni kan få hem P ordentligt i dag. Att L gillar snö det vet vi ju, men lilla A verkar inte så överförtjust. Men det kom ju mycket på en gång och hon kommer säkert inte ihåg från förra året hur det var. Men det kan bara bli bättre, och när ni kommer till Ö kommer hon nog att älska det. Hon får väl ta med en liten docka och en liten pulka att köra dockan på. Det blir säkert jättebra. Ha det bra i snön. Kramar. Mamma.

    SvaraRadera