tisdag 10 april 2012

Sjuklingar

I lördags hade A 40,1 grader. Precis innan vi skulle på galej.
Som tur var gick febern ner och dagen efter syntes inget på termometern.

I måndags ringde de från skolan och sa att L inte mådde bra och hade ont i huvudet. Ville jag hämta honom? Misstänkte först att det kunde vara något för att pappan var hemma, men så ynklig som han lät på rösten och att huvudvärken inte släppte så hämtade jag upp honom.
Slocknade direkt på soffan när vi kom hem.
Lilltjejen själv bara sov å sov den eftermiddagen och när de båda vaknade så var det utslag igen på termometern för båda två.

Dagen spenderades sedan i all ära i soffan med mys och senare på kvällen låg båda sötingarna nerbäddade tillsammans i sängen och tittade på film tillsammans.

Osis och mycket jobbigt att de är sjuka, men samtidigt är det skönt att de är så övergulliga mot varandra och gosar tillsammans utan bråk.
Hoppas dock på att de blir bra snart men att gullet består.


6 kommentarer:

 1. Stackars, stackars små älsklingarna! Det gör ont i Farmorshjärtat att höra att de är sjuka och att inte kunna göra ngt för att hjälpa dem och Er! Å lilla syster yster som till råga på allt blivit prickig igen! Om de inte försvinner måste ni gå till läkare och ta reda på vad detta är. Det finns ju ngr pricksjukdomar att välja mellan. Tredagarsfeber eller femte sjukan . Om det är ngt av dessa går de över av sig själv eftersom de är virus. Men håll koll så att det inte är scharlakansfeber för då behöver hon penicillin. Var rädd om Er alla ! Kramar i massor till Er alla! / svärmor

  SvaraRadera
 2. Har kollat på lite fler bilder på nätet och det som det liknar mest är mässlingen eller tredagarsfeber.
  Eftersom hon är vaccinerad mot mässling borde det ju sannolikt vara tredagarsfeber. Får hoppas på det.
  Nu tycker jag så innerligt att hon kan få vara frisk en stund med tanke på hur mkt skit hon har fått...
  http://www.1177.se/Tema/Barn-och-foraldrar/Sjukdomar-och-besvar1/Sjukdomar-och-besvar-A-O/Utslag-och-hudforandringar-hos-barn--bildguide/

  SvaraRadera
 3. Jag menade Röda hund...inte mässlingen

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Hittade din blogg här via google. Skoj att läsa om hur en svenska uppfattar Bukarest och ert liv där. Hur hamnade ni där? Själv är jag nyförlovad med en rumän och har spenderat en del tid i Bukarest men mestadels i Iasi där han är ifrån. Vad tycker du om Bukarest? Och hur är det att komma utifrån och flytta dit?
  Mvh Karin

  SvaraRadera
 5. Karin - hej och vad kul att du har hittat denna blogg.
  Anledningen till Bukarest stavas jobb. Följde med maken när han fick erbjudande och resten av oss som är rätt äventyrliga följde självklart med.
  Bukarest och Rumänien är helt klart ett land under utveckling och till stor del mkt annorlunda mot övriga Europa och det finns ju självklart en anledning till det. Sakta men säkert tar de sig framåt och det är en bit kvar att gå.
  Hur upplever du det själv?

  SvaraRadera
 6. Hej Fia!
  Ja jag tänkte nog att det var något sånt, spännande! Var det lätt för dig att få jobb också? Vad jobbar ni med? Går barnen i rumänsk skola eller finns kanske någon internationell skola i Bukarest?
  Det är ju en fantastisk upplevelse att få flytta runt och lära känna nytt land och kultur.
  Jag hade inte alls mycket förutfattade meningar innan jag kom till Rumänien. Håller med helt i vad du säger. Jag gillar det sociala livet och all god mat och bra shopping (iaf på shopping centret vid Ikea!) :) Det är hemskt att se allt hemskt dock och att det är många saker som inte fungerar helt. Men jag har haft det väldigt bra när jag varit där! Lätt också kanske med någon som kan landet, språket och kulturen.

  Du kan se min blogg förresten också på www.signedfrombirmingham.blogspot.com

  SvaraRadera