tisdag 3 april 2012

Service

Har funderat över detta med service idag...

Har varit iväg på lite olika ställen för att få lite hjälp, inhandla saker å ting här nere och kan nog med 3-1 konstatera att service ges bara om det är så att service-givaren antar sig få något i gengäld.

Alternativ 1 Taxi
Har tidigare haft svårt att hitta taxi till Ibiza Sol. Har ofta fått en lur i örat när personen i andra ändan bara säger att det inte finns någon bil (observera då att när man slutligen hittar ngn annan som kör en, så står det ALLTID MINST 20 lediga bilar på vägen) Vet inte varför det har varit så.
Nu när jag senast bad om taxi kom den på ett jehuj till nya adress. Kan det bero på att en av de rikaste rumänerna bor på samma compound och de tror att jag är lika rik och ska få mkt i dricks?

Alternativ 2 IKEA
Inte bra service - Handlade MASSOR av varor i matbutiken. Ville självklart ha en kasse så jag kunde bära. Kassörskan rycker på axlarna och pekar på en kylväska för 20 ggr priset mot en kasse. Behöver ej sådan så jag vill inte köpa den. Säger jag kan ta en stor kasse från själva IKEA. Men se det gick ICKE!!! Nej, det kunde de inte göra för den gick INTE att scanna i den kassan.

Bra service IKEA
Man får INTE gå ut med kundvagnarna på parkeringen här. Det är ett inhägnat område direkt efter utgången. Ja för det är klart, kundvagnarna är hett villebråd. Så här har vi instiftat vakter som kollar att ingen går ut med kundvagnarna och så kan de vakta din vagn medan du går å hämtar din bil.
Sagt å gjort, min vagn vaktades och sakerna hamnade också helt plötsligt i min bil. Stack till honom lite dricks.

Alternativ 3 Biltvätt
Att jag skulle tvätta bilen själv, det tror jag inte. Men klart tjejerna kunde ta den till biltvätten.
Idag blev det både in- och utvändigt. Kostade 60 kr.
20 kr för insidan. Antar de förväntar sig lite dricks här. De fejar å fejar, polerar å polerar. Men inte fick han bort alla fläckar för det. Resultatet blev sådär. Hade A med mig till detta stället och såg nog själv lite sunkig ut.
Förra gången kom jag direkt från jobbet, var själv. Såg säkert ut som värsta businesstjejen. Efter den tvätten var bilen som skinande rent. Pratade i telefonen gjorde jag ju också hela tiden då. Var nog allmänt viktigt. Förväntade sig antagligen en hel del i dricks.....

Har utseendet, beteendet och allmänna intrycket påverkan för vad vi får för service? Ja säger jag. Oavsett var man är.  Vad säger ni?

3 kommentarer:

  1. Har du inte hört det gamla talesättet" Man dömer hunden efter håren" ? Visst kan det vara så här i Sverige också. Men tack och lov ligger inte jag i riskzonen att bli bedömd som rik, framgångsrik businesskvinna. Slipper således att dricksa . Fast det funkar nog inte här ändå! Kram svärmor

    SvaraRadera
  2. Mamma- har sett dina inlägg, men jag har inte en aning om varför de försvinner. Det är väl som kollar o inte tyckte de var nått att ha kanske

    SvaraRadera