måndag 11 juni 2012

Ny busy busy helg.....

När ska man ta det lugnt egentligen?
Ännu en helg har passerat och idag är det måndag, rätt skönt får då får man chansen att vila ut.

I fredags var vi på en trevlig grillfest hos de näst nyaste svenska familjen. Med var där också de gamla vanliga grabbarna grus J o O, och så kom även den nyaste halvsvenska familjen. Hon är från Sverige och han är från Zimbabwe, med sig hade de även svärföräldrarna fr Zimbabwe som var i Bukarest för första gången. Sicken tur de hade att hamna på grillfest m oss.
Korv, sallad Chopska och potatissallad gjorde susen tillsammans med mycket sång och skratt så det var klart att natten blev lång, även för barnen.

Inte undra på att vi var slut dagen efter. Så det var ett mycket trött gäng som åkte upp till en liten stad "Campina" för att gå på bröllopsfest.

Våra brittiska vänner och L kompis föräldrar gifte sig för några månader sedan och hade turen att ha kollegor som ställer till med traditionell rumänsk bröllopsfest innan de åker vidare till Rio de Janeiro.
Precis som tidigare fester så började de ca 1 timme efter utsatt tid. Tur var det så att vi hann pusta ut lite innan så att vi nästan var i form igen.
Förrätten kom inte på bordet förrän vid 8,30 ( det visste vi ju nästan så vi hade gött både oss själva samt barnen). Så blev det så klart lite dans mellan alla rätterna.
Och nu har vi förstått varför de dansar mellan alla rätter och det beror på att de serverar så himla mycket mat hela tiden. Eller är det tvärtom? Är det för att det dansas så mycket som det måste serveras så mycket mat?
Oavsett vilket, men jag tenderar till att hålla mig till alternativ nummer ett, så fick vi två förrätter till och sedan kom grilltallriken och till sist kom tårtan vid halv tre på natten.
Då hade vi även hunnit med ännu mer dans och att en kidnappad brud våldgästade vår fest och att vår brud blev kidnappad. Som tur är kunde brudgummen förhandla med kidnapparna så han fick tillbaka henne. Tror dock inte att hon var särskilt nöjd med att hon bara var värd en flaska vin och halv flaska ´Jack Daniels´.
Vi hade tur som hade med oss nanny så vi fick sova ut lite på morgonen...... Här kommer lite bilder från helgen iaf.


Fredagskvällen


 Bröllopet

 Dans.....ALLA dansar.....

 Starters samt Förrätt nr 1


Brudsällskapet

3 grabbar med 3 Ipads.....dagens barn!
 Andra bröllopets brud och vi fick vår åter....
Förrätt nr 2 (sarmale) samt grilltallriken

  Och så avslutningsvis tårtan...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar