tisdag 5 juni 2012

busy busy helg

För att inte ha något på agendan inför helgen så har den varit oerhört innehållsrik.
Hade tänkt först att vi skulle ta det lite lugnt, förhoppningsvis hoppa i poolen om vädret tillät och så städa i garaget som så väl behövs. Kanske också hinna med en liten biltur någonstans.

Summa summarum har vi knappt varit hemma överhuvudtaget. Och trevligt har det varit dessutom.

Startade helgen med en liten trevlig 3-rätters i fredags. Soppa till förrätt, spenat och ricotta fyllda cannellonis till huvudrätt och så lite jordgubbar med grädde på det.

På lördagen var det äntligen uppehåll med regnet och eftersom vi gick upp väldans sen (9.30) tog vi bara en lite tur till ett litet, litet tivoli. Tänkte det kunde vara skoj för barnen. Dock var det för barnen och det fanns en del karuseller vi kunde åka, men tyvärr var det inte många som A fick åka..... L och jag åkte dock en variant av vattenstockarna och liksom de blev vi också här dyngsura.
När vi så väl kom hem på kvällen efter lite sen lunch och shoppingtur kom jag på att vi blivit bjudna av grannarna på en grill-avskedsfest.
Gick det på vinst o förlust och upptäckte att vi kände halva gänget av gästerna eftersom det var samma polacker som vi åkt till Bulgarien med.

På söndagen tänkte vi att vi äntligen skulle ta oss till saltgrottorna "Slanic Salt mines", en av de största saltgrottorna i Europa. http://www.romanianmonasteries.org/romania/salt-mine-slanic
Problemet var bara hur vi skulle hitta, men efter lite gissningar på vägarna kom så så fram. Trodde vi ja. Vi hamnade på en liten spa resort uppe i bergen där man badade i kalkrikt vatten .... Vi avnjöt iaf en god lunch med mkt vacker utsikt.
Ingången till grottorna var nere i byn visade det sig sen.
Men då kön också visade sig vara ca 2 timmar lång, struntade vi i det hela och åkte hem till Bukarest istället. På vägen hem blev vi inbjudna på en till grillfest hos några vänner. Så vi åkte dit istället för hem och fick mycket god mat, sällskap, barnvakter och badande barn. Ytterligare en trevlig kväll.

Måndag; banksemester i Rumänien. P jobbade ej, men det gjorde jag. Barnen var hemma och tog igen sig med lite lek. Men på eftermiddagen gick vi över till ett par grannar som vi träffade dagen innan (de vännerna var också med här) Där blev det grillad korv med bröd och till det serverades en chili, så det kändes som vi åt kort med "Sloppy Joes" http://en.wikipedia.org/wiki/Sloppy_joe

Nu är det tisdag och jag är trött.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar