tisdag 26 juni 2012

Midsommar

Eftersom vi inte kunde släpa oss hem till Bränntorp över midsommar i år fick vi ta saken i egna händer och försöka skapa lite av den magin som  barnen bjuds på varje sommar.

Då många av våra svenska vänner redan förflyttat sig norröver fick vi förlita oss på E o P som kommit för att fira helgen med oss, samt ett gäng andra olika nationaliteter. Närmre 5 andra; polacker, britter, sydafrikaner, brasilianare och britt från zimbabwe.

Vi startade lite lätt med sillunch där västerbottenpaj och matjesilltårta  stod högt i kurs. Nästan lika högt som snapsen. De fick lära sig "Helan går", dansa "små grodorna" runt midsommarstången, hur vi leker lekar och kör dragkamp. Lekarna var en höjdare både för barn och vuxna. Ägg på sked, trebensrace, ballong mellan benen, ballong i vatten som ska fångas med munnen och så klart hoppa säck.
Midsommartårta med jordgubbar slank också ner i magarna precis som sig bör.
Det var några som också tog en liten eftermiddagslur. Om det berodde på solen eller något annat låter jag vara osagt, men jag tror att det var många som sov gott efter denna dag som också självklart avslutades med lite grillfest och gammal hederlig svensk musik, speciellt dansband.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar